recenze

Vertibird Assault

Vertibird Assault

Létající stroj z postapokalyptického světa; odhadovaná rychlost okolo padesáti kilometrů za hodinu; název Vertibird; zaměření – převážně k válečným účelům. Asi takhle by se mohla shrnout mašina, která je asi hlavní aktér této gamesky. A dál?
Opět tu máme dílko na motivy toho tolik řečeného díla a světa Fallout. Že nevíš copak to je? Tak to tu mezi herními hráči asi nejsi moc dlouho, že? Tak to vidím na doučování u kamarádů gamblerů, ti totiž vědí, že se jedná o vymyšlený, ale přesto bohužel možná realizovatelný svět zničený atomovou válkou, ve kterém podle vize této velké hry se lidstvo rozdělilo do několika druhů, typů a národů. Jedním z nich je Bratrstvo oceli. To jsou lidé, kteří zasvětili svůj život technice, jejímu zkoumání a rozvoji. Jedním z dalších těchto skupin jsou mutanti, lidé zmutovaní neznámou bojovou látkou pocházející z předválečných let. Díky této mutaci se z nich stvořila mohutná svalnatá monstra schopná odolávat nejrůznějším vnějším vlivům. Kvůli tomuto zlepšení metabolismu a síly nechtějí mutanti nic jiného, než ovládnout svět. Jediná síla, která se jim může postavit, je právě Bratrstvo oceli vlastnící mocnou sílu techniky. A k tomu Bratrstvu patříš i ty! Bojuj, máš k tomu létající stroj – Vertibird.

Trošku delší úvod, ale pojďme k věci. Zpracování tohoto titulu je vlastně klasické, jednoduchá dvojrozměrná střílečka. Na tomto principu je založena i většina vesmírných stříleček, avšak tentokrát se nebojuje ve vesmíru. A dalším prvkem, který se stává klasickým, je i nástroj, ve kterém je dílko vytvořené. Ne, o Macromedia Flash opravdu nejde, o co? Asi jste si všimli, že se klasikou stává i Game Maker. A co dále se dá o tomto celém ještě říct? Třeba to, že tu nechybí žádné klasické prvky, jako je třeba bodování; tři životy pro začátek a každý z nich má svoje zdraví v procentech; možnost získávání dalších předmětů, zbraní a životů; několik druhů různě obtížných nepřátel; úrovně a tak dále. Zpracování jako takové je celkem kvalitní, grafika i zvuk, hratelnost také nekulhá pozadu a atmosféru ze zdrojové hry (Fallout) to všechno s sebou zákonitě také nese.

Akorát je škoda, že těch misí, nebo chcete-li kol, tu moc není. A také by neškodilo, kdyby si autoři pohráli i s povrchem země, mohly tam být trosky domů, vraky nebo alespoň kaktusy. Ale máme tu jen zcela pustou poušť. Ale faktem zůstává, že není zbytečné si to zkusit zahrát, proletět se ve stroji budoucnosti a zničit pár těch potvor. Co říkáš?

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Vertibird Assault Vertibird Assault Vertibird Assault