recenze

Ultra Galaxy War

Ultra Galaxy War

Tahle galaktická hra je zářným příkazem toho, že co je malé, to je milé. Proto si můžete užít obrovského prostoru vesmíru, v němž je vaše lodička malinká jako mraveneček. A co by se jí mohlo asi stát? Nechte se překvapit a pojďte se se mnou vydat do tajů černých děr a planetek.
Není nic horšího než když vás v galaxii potkají mimozemšťané, kteří vám nejsou zrovna příznivě nakloněni. To se pak strhne pořádná mela. A vy se musíte bránit, přece se nenecháte sestřelit kdejakým E.T. Proto střílejte, střílejte a zase střílejte. Vaše děla jsou velice shopná, však se přesvědčíte sami. Sem tam vám do vínku připadne ještě bonus, kdy můžete střílet do stran, objevíte bonusy, jež vám pomohou opravit loď atd. Kromě marťanů a zelených příšerek v kosmických lodích, zde potkáte i meteory a meteority. Těm se buď vyhnete nebo je sestřelíte, to už záleží na vás. Copak zde ovšem chybí? Pořádná dávka hudby. Hrát střílečku v naprostém tichu, to je jako milovat se za tmy. A tak autorům musím tenhle nedostatek vytknout. Jinak se jedná o klasickou vesmírnou střílečku se vším všudy včetně obchodů, kde si můžete loď vyspravit a vylepšit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Mintaka | 23.12.08 v 01:43

Jako zápor bych viděl spíš to, že si hra trošku agresivně propaguje "MyPlayCity Games" tím že jim vytvoří ikonu na ploše a při spouštění hry nahazuje jejich stránku. (Toho se dá zbavit smazáním všech souborů s koncovkou .url v adresři hry.)

Také pozor při instalaci, kde je defaultně zaškrtnuto vytvoření lišt v prohlížeči.

Mintaka | 23.12.08 v 01:38

Nebuď puntičkář, stačí, že to nezařadili mezi strategie :-)
---
Mimochodem není zmíněno, že hra má kromě kampaně ještě dva jiné herní módy, které spíše připomínají hru Invaders (likvidace řad nepřátelv rámci obrazovky) než klasickou Xenonovku (let koridorem a likvidace formací nepřátel).

V arcade verzi je navíc po každé misi přístupný obchůdek, ve kterém se dají pořizovat lepší lodě, štíty, motory, hlavní zbraň a palebné věže. Bohužel není možné s koupené vybavení prodávat.
Semtam na konci mise je vám předhozen boss, takže je na co se těšit.

Belgarion_Kolder | 04.12.08 v 16:12

Hudbu to má, stačí ji v options zapnout.


galerie

Ultra Galaxy War Ultra Galaxy War Ultra Galaxy War