recenze

Ufouni 2

Ufouni 2

Naší modré planetě opět hrozí nebezpečí, cizácká rasa Žet-tounů shromažďuje své síly v odlehlých končinách vesmíru, kde připravuje nový útok. Dokážete se znovu postavit obrovské přesile a odrazit hrozící invazi?
Po úspěchu prvního dílu se autoři rozhodli pro pokračování, které rozhodně svému staršímu bratříčkovi ostudu nedělá. I přesto, že žánr zůstal nezměněn, si pro nás tvůrci přichystali spousty novinek a vylepšení, jež u už tak povedené střílečky posunují pomyslnou příčku hratelnosti strmě nahoru. Na začátku hra zaujme pěkným renderovaným intrem, což není mezi freewarem pravidlem a tak je trochu škoda, že na některých počítačích z neznámých důvodů nefunguje. Nově máte na výběr rovnou ze tří lodí, samozřejmě každá má jiné vlastnosti, a tak je na vás, zda dáte přednost rychlému, leč slabému stíhači nebo pomalému, zato však silně vyzbrojenému korábu. Každé plavidlo má prostě své klady a zápory a je na preferencích každého hráče, jakou cestou se vydá. Samotná hratelnost zůstala v podstatě nezměněna – vaší náplní není nic menšího než likvidace "šmejdu" z vesmíru, jedinou zato však podstatnou novinkou je, že nepřátel je více a jsou agresivnější, díky čemuž vám dají v některých pasážích pořádně zabrat. Dalším vylepšením oproti prvnímu dílu je začlenění příběhu, jednotlivé mise v kampani jsou tak mezi sebou provázanější a vše působí seriózněji. Ale nebojte, u téhle hry šlo tvůrcům hlavně o zábavu, o čemž vás přesvědčí už samotná instalace u které je přiložen crack bez kterého si hru nezahrajete, čímž si autoři "rýpli" do softwarových pirátů. Je zde také patrná inspirace StarTrekem, stačí se dobře podívat na finálního bosse a hned budete mít jasno.

Velkých změn se dočkalo především technické zpracování. Modely lodí a planet jsou vytvořeny s neuvěřitelnou precizností a tak je radost se na ně dívat, k čemuž ale nebude v bojové vřavě zrovna moc prostoru. Celý interface hry pak působí velmi pěkně a přehledně. Skvělá je rovněž i hudba, kterou vytvořila švédská trancová skupina Aura. Pokud však preferujete při hraní jinou muziku, není nic jednoduššího, než si nahrát své oblíbené skladby do složky ve hře. Autoři nám připravili vskutku perfektní hru, za kterou se rozhodně nemusí stydět ani ve srovnání se světovou konkurencí. Jen tak dál. A vy už přestaňte číst a začněte bojovat, vždyť cizácká invaze se blíží, je čas ukázat Žet-tounům kdo je skutečným vládcem vesmíru!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

rudek z Hostěradic | 30.06.07 v 15:24

ty vole to hustá sračka, to není mpožnýxnkjabx


galerie

Ufouni 2 Ufouni 2 Ufouni 2 Ufouni 2