recenze

Ufo Game

Ufo Game

Setkali jste se již s ufem? Každý z vás asi neměl to štěstí, ale určitě ho dnes budou mít všichni, kteří vyzkouší hru, jejíž název je více než lákavý. ;)
S ufem se setkalo málo lidí. Většina je zavřená v blázincích, nápravných zařízeních a snaží se na onu podivnou událost zapomenout. My se dnes tak trochu vžijeme do jejich situace, ale na blázinec to určitě nebude. ;) I když člověk nikdy neví, co se může stát, takže ti pověrčiví by už dál číst neměli. :)

Ve vzduchu se vznáší loď skrývající hrozbu pro naši planetu. Našlo se již několik hrdinů, kteří se pokusili tuto loď sestřelit, ale neměli k tomu předpoklady a pohořeli. Dnes je den, kdy se této bitvy zúčastní další dobrovolníci plní chuti zachránit naší planetu. Podaří se jim to? ;)

Příběh bychom měli za sebou, takže jsem dobře motivováni a s napětím čekáme, o co vlastně poběží ve hře, v jejímž názvu je něco, o čemž se již dlouho hovoří – Ufo! Zabývat se existencí Ufa je na dlouho a bohužel k tomu ani nemám zkušenosti, ale i kdybych měl, tak bych tu teď neseděl a nepsal recenzi k zajímavě pojmenované hře. Ufo Game je rychlá střílečka, ve které může rychle nastat game over. O co tedy jde. Řídíte malé vznášedlo, které má za úkol přesně se nasměrovat a sestřelit protivníka. Protivník může být jako vždy počítač a nebo váš kamarád, který je plný chuti rozstřílet vás. No není to zajímavá výzva? Já myslím, že ano, takže neskončete u hry s počítačem, který stejně vždy porazíte a vyrušte kamaráda u sledování telenovel a vyzvěte ho na tuto rychlou střílečku.

Aby vše nebylo tak lehké, tak ovládání vašeho vznášedla je ztíženo tím, že při pohybu na jakoukoliv stranu letíte stále dál. Musíte tedy brzdit a velmi jemně, jinak začnete tzv. „plavat“ a půjdete dolu s energií. Zároveň i váš nepřítel může „plavat“, pokud ho několikrát správně trefíte a on začne narážet ze strany na stranu. Vaše zbraně jsou ze dvou stran, které kolem vás pravidelně rotují. Nepřítel má jen jednu, což je pro vás výhodou, ale neznamená to, že se nemusíte vyhýbat jeho střelám. Právě naopak, chytrý nepřítel kolikrát zůstane stát na místě a jen čeká, až se zaměřování dotočí na stranu, kde právě poletujete vy. Takhle můžete hrát i vy a budete mít samozřejmě navrch, když máte početní výhodu střel.

Hra nabízí několik hracích módů. Vs mode je jako vždy volba pro dva hráče, standartní hra je samozřejmostí a time attack je mód pro ty, které už nebude bavit běžná hra. Zde budete v určitém časovém intervalu nuceni sestřelit několik terčů, které budou šikovně rozloženy na ploše.

Každý z vás si určitě vybere svůj mód a pobaví se. Od toho tu freeware hry jsou. Jestli se ke hře někdy vrátíte, to se dá ztěží odhadnout, ale není důvod proč ne. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Triple T | 15.04.06 v 19:46

Hostujete tady zastaralou verzi, updatujte..


galerie