recenze

Tunnels of the Underworld

Tunnels of the Underworld

Máte rádi tvrdý deathmatch a chcete si s někým srovnat účty? Pokud ano a stejně tak jako já vždy s ochotou rozstřílíte své protivníky na kaši, možná vás bude zajímat tento vesmírný titul. Zapněte tedy štíty, nabijte kanóny, nažhavte lasery a hurá na ně!
Princip hry je již zřejmě každému znám – najdi a znič nepřítele. K tomuto úkolu je každému hráči přidělena vesmírná loď, disponující arzenálem zbraní. Bitvy se odehrávají jak jinak, než ve vesmírných levelech, které jsou přiměřeně rozsáhlé a poskytující vše, co je pro tvrdé porovnání sil zapotřebí.

Vraťme se ale ke zbraním. Na čem závisí úspěch vaší vesmírné kariéry není jen umění mačkat na klávesy a mít štěstí, pokud chcete zničit svého protivníka, potřebujete k tomu samozřejmě zbraně. Těch se v této hře vyskytuje něco přes 40 typů, od základních automatických přes miny, airstrike až po těžké lasery a kanóny. Nacházet je můžete formou různých Power-upů poletujících náhodně po aréně. Když už jsem načal arény tak zmíním, že jejich počet ve hře je rovných deset. Nedá se však říct, že by navozovaly pocit stereotypu, naopak je každé scenario odlišně tématicky zaměřeno a jinak svým způsobem unikátní. Hra umožňuje rotaci levelů, kde si zvolíte posloupnost jejich pořadí a na kolik fragů (kolik má každý životů) se bude hrát. Soupeřit tak můžete buďto s počítačem, kterých lze do hry přidat až dvanáct, anebo se čtyřmi živými protivníky na jednom počítači a to je již panečku pořádná řež!

I přes tato lákadla však tento titul nenadchne člověka na věčnost a brzy se okouká. Není to tím, že by byla špatná nebo se snad nedala dobře ovládat – naopak, hraje se to velmi pěkně, ale koho by bavilo sedět hodiny u počítače nad hrou, kde prostě svůj „skill“ nemůžete vytrénovat nad průměr obyčejných hráčů, a jen bez ducha sledovat ty jatka, které se na obrazovce odehrávají. Pokud se tedy chystáte hru stáhnout, určitě se u ní ze začátku nudit nebudete. Po nějakém čase vám však přijde vhod spíše v případech, když nemůžete usnout a potřebujete uspat něčím jiným než práškem na spaní. Celý tento fakt bohužel nezachrání ani dobrá rocková hudba, která se ve hře vyskytuje.

Má rada zní: Stáhnout, zapařit, pořádně se vyblbnout a smazat nebo zanechat pro případné odstranění depresí ze školy. :-)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

ajdy | 05.04.08 v 10:40

tahle hra je super, jen škoda že nejde po netu, když je tam až moc efektů tak zbraně nestřílijou a občas mi to háže chyby.

ajdy | 20.05.07 v 17:54

je to skvělá hra. Jen škoda že je to limitovaný na počet objektů.

cichlasoma | 17.08.06 v 14:27

Zdar!
Je to fakt nejlepší z těchhle cave-flyerů, co znám, hlavně jak se dá úplně všechno nastavovat, je úžasný. Parádní je podle mě dát gravitaci na nulu, odpor vzduchu třeba na 400% a je to uplně jiná, "negravitační" hra, jakoby to bylo z pohledu shora.
Narozdíl od většiny podobnejch programů to má funkční a dobrej ten single player mode proti počitačovejm protivníkům a navíc - když nastavíte spousty náhodně rozmístěnejch děl a vojáků hned od začátku hry, je "o zábavu postaráno" i bez těch nepřátelskejch raket, daj se rozehrávat veliký strategický bitvy... Škoda, že při tý nastavený nulový gravitaci na vojáky, auta a spol gravitace působí normálně dál a i v pár dalších věcech zůstává směr shora dolu privilegovanej... Taky škoda, že to nepodporuje ovládání myší, nebo že tam neni jiná možnost, jak rotovat raketkou s různou rychlostí, resp. jemností...
A taky při nastavení náhodně generovanejch levelů na velikost huge aspoň muj počitač nestíhá a některý zbraně nefachčej, poku teda tam navíc mam ty náhodně rozmísťovaný děla apod.

Jinak další dobrý podobný programy jsou taky:
wings 2
(http://www.wings2.net/)
a
luola
(viz google)

Jerry | 21.05.06 v 21:46

Hej lidi víte že si do hry můžete dát vlastní muziku??
Jede tam mp3 a ogg Vorbis

Triple T | 15.04.06 v 19:08

wow, kdyz jsem psal ten minuly prispevek, tak jsem mel jeste dial-up pripojeni. To uz je davno...
Od te doby jsem to stahl, zahral (skrz naskrz) a zjistil, ze je to jeden z nejlepsich multiplayerovych klonu Thrustu na internetu. A taky ma skvely soundtrack, nechapu, jak si jej mohl recenzent nevsimnout. TT2 i RC v mnoha ohledech predci, ale kazda z tech 3 ma neco do sebe (jeste bych k nim zaradil Roketz).

Triple T | 02.02.05 v 20:19

18 MB je na me dost, takze: dovedl by nekdo srovnat tuhle hru s treba Tappo Tactics 2 nebo Rocket Chasem?

Pařan | 02.02.05 v 17:50

Tak tohle je super parba pro nekolik hracu !!!! a vy co rikate ze je to blbost tak dete nekam ....

Kendy | 01.02.05 v 16:04

Věřím

Kožma | 01.02.05 v 00:39

Větší blbost jsem ještě nehrál !!! Lidi nestahujte to - nestojí to za to !!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce