recenze

Tunnel Fighter

Tunnel Fighter

Dnešní hra by se dala označit hned několika slovy. Určitě je to tzv. rychlovka, čili hra pro chvíli nudy. Druhé označení už zní o něco lépe – nekonečná střílečka. Půjde jen o střílení, které nemá konec. Hledáte-li tedy něco podobného, rozhodně neváhejte. ;)
Tunnel Fighter již svým názvem říká, že si zabojujeme v tunelu. Každý si o tom udělá svou představu, ale screenshoty vás povedou tou správnou cestou, takže i podle nich se můžete rozhodnout, zda si hru stáhnete, ale spíše bych dal na tuto recenzi, která nám toho o hře poví rozhodně více. ;)

Rychlovkou se dá označit spousta věcí. U hry si musíte okamžitě vybavit něco jednoduchého, co nečerpá z podobných a mnohem lepších předchůdců. Tunnel Fighter není zase nějak obrovská rychlovka, ale bohužel se s ní nedá počítat na delší dobu. To se nedá s většinou freeware her, ale rozhodně se shodneme, že nás na nějakou dobu dostatečně pobaví. To poznáte po vyzkoušení hry. ;)

Hra začíná nepříliš působivým menu. U některých freeware her oceníme nastavení naší postavy apod. U Tunnel Fighteru si nastavte vylepšení v grafice, toho si ze začátku příliš nevšimnete, ale bude to tím, že jste hru nehráli bez vylepšení. ;) Dále je možno nastavit si zaměřovač vašich střel, který vám umožní vidět, kam vaše střely poletí.

Ve hře máte několik protivníků. Jedním z nich jsou asteroidy, které vás sice neohrozí žádnými střelami, ale mohou vám zkřížit dráhu vašeho letu a poškodit vaše vznášedlo. Na to ve hře nebyl příliš kladen důraz, tudíž vás neohromí svým vzhledem ani možnostmi, které nabízí. Jediné, co potěší je dvojí možnost ovládání. Jak klávesnicí, tak i myší (dal bych přednost rozhodně myši, poznáte sami ;). Dalšími protivníky jsou jakési létající předměty, které už po vás něco vystřelí, ale střílí jen z jednoho místa stále stejným směrem, což vám nezpůsobí příliš velké problémy, pokud jich nenecháte proti sobě několik najednou. Jedním z posledních nepřátel jsou pak trochu propracovanější létající předměty, které už střílí přímo po vás, takže se jim musíte hodně věnovat, abyste si zbytečně nepoškodili váš štít. To by samozřejmě znamenalo konec hry. Postupem času stoupá rychlost vašeho vznášedla. Začínáte na 5% a každé zrychlení bude zvětšením obtížnosti.

Na závěr se asi shodneme, že hra není ničím výjimečným, ale zaslouží si aspoň vyzkoušet. Hratelnost na tom není nejhůře, ale princip hry je příliš stereotypní a jednoduchý. Zkrátka nic extra, ale s jistotou se dá říci, že jsou i horší hry. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie