recenze

Trophy

Trophy

Pamatujete na klasiku jménem Death Rally? Na destrukční závodní titul, ve kterém spíše než o prvenství šlo především o přežití? Trophy je něčím podobným, jeho stáhnutí tak představuje povinnost (nejen) pro pamětníky.
Trophy je typickým zástupcem tzv. top-down závodních her, asi nejvíce se však podobá známému titulu Death Rally, který si svoji slávu odbyl již před několika lety. Titul si ze svého komerčního kolegy bere jen to nejlepší a dost možná k tomu všemu přidává ještě něco navíc. Stojí Trophy za hřích? Odpověď naleznete na konci tohoto článku…

Protože se ale mezi hráči stále najde spousta těch, kteří se s klasikou Death Rally neměli možnost seznámit, přiblížím vám, o co tu běží. Trophy totiž staví na stejných základech; stereotypní závodění na nejrůznějších okruzích jednoduše nemůže na dlouho zabrat, a tak bylo potřeba hru něčím oživit. Těšit se tedy můžeme na mnoho vylepšovacích prvků. Tím nejzásadnějším je asi doplnění vozidel o nejrůznější zbraně, které cestou sbíráte - k dispozici je samopal, miny nebo třeba jen turbo. Díky tomu přináší hra opravdové zpestření. Škoda jen chybějícího multiplayeru, který by hru dokázal ještě více oživit.

K dispozici máte zpočátku jen jedno vozidlo, takže pokud chcete lepší (celkem jsou čtyři), budete se muset pěkně otáčet. Tratě jsou bohužel pouze tři, na druhou stranu je jejich provedení celkem šikovné a zábavné. Po technické stránce však Trophy nepředstavuje žádný zázrak; průměrná grafika je to jediné, co se dá hodnotit - zvuky ani hudbu totiž hra neobsahuje. Pokud však tyto menší nedostatky překousnete, dostane se vám kvalitního titulu, který rozhodně pobaví.

stáhnout hru
Nosi

autor
/ Nosi

Skóre

72 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Jessis | 06.09.05 v 12:30

Čím se to ovláda jezdí se šipkami střílí se X bomby c ale co to turbo? díky za odpověď.

John Beak | 03.09.05 v 21:27

Tahle hra je na mě nějaká lehká... Na nejvyšší obtížnost jsem je v pohodě porážel bez vylepšení, jakmile jsem zjistil jak se používá turbo, dostal jsem je okolo a pak sundaval samopalem. Moc krátká hra, chybí multiplayer, ale ovládání je perfektní :)

Ladislav Nosákovec | 03.09.05 v 12:57

Tusim ze klavesou "X","Shift","ALT" nebo "Y" - nevim presne, budete to muset vyzkouset...

Ganter | 03.09.05 v 11:21

Čím se střílí?


galerie

Trophy Trophy Trophy