recenze

Troll

Troll

V kůži mohutného Trolla se postavte do čela armády a dobyjte nepřátelský hrad! Proti vám stojí snad všechny druhy příšer od prašivých zomíků až po mocné draky a nechybí všemožná kouzla a vylepšováky. A to vše v naprosto úchvatné grafice!
Po delší době tu zase máme jednu shareware gamesu, tedy v podstatě takovou hodně objemnou demoverzi levného, leč přesto komerčního, titulu. Ale nebojte se, nejde o žádnou výrazně osekanou verzi, plná hra disponuje oproti "demu" jen několika úrovněmi navíc. Tak tedy - postavte se do čela armády a zničte nepřátelský hrad!

Ač se to na první pohled asi nezdá, Troll je variací na klasického Arkanoida, tedy takovéto odpalování kuličky a trefovánípestrobarevných cihliček. Ale že jde o skutečně vzdálenou "předělávku", o tom se velmi brzy přesvědčíte. Pálka je ztělesněna mohutným trollem, namísto cihliček tu je hrad, kuličky nahradily ohnivé koule, které vyplivuje drak a navrch tu máme ještě spoustu magických bonusů a nepřátelské příšery, které vylézají z hradní brány. Jednou za čas drak (někdy je jich i víc) vyplivne ohnivou kouli. Pokud ji neodpálíte svým řemdihem (aspoň myslím, že je to řemdih :-), zasáhne váš tábor a "ztratíte život", pokud ji odpálíte, letí si to směle k hradu a část ho rozboří, přičemž z něj občas vypadne magický svitek s nějakým kouzel, kterých je slušná řádka a to jak s kladným, tak se záporným efektem.

Váš troll může být zrychlen, zpomalen, může udělat z jedné odpálené koule tři, můžete získat bonus ke skóre a nebo být třeba pronásledováni rojem včel a mnoho dalšího! To ale ještě stále není vše, čas od času totiž z hradu vylezou nějaké příšery. Ty musíte také zabít (jak jinak) a také z nich občas vypadne nějaký bonus nebo kouzlo. Po zničení hradu se vrátíte na "taktickou mapu" a můžete si vybrat, kam potáhnete dál. Vaše expanze může mířit do vyprahlé pouště, do magického lesa nebo třeba do skalistých hor a pokaždé se setkáte s něčím novým a originálním, každá mapa je něčím charakteristická. V plné (placené) verzi je ještě možno projít jakési bažiny, pokud se nepletu, ale každopádně i otesaná verze rozhodně stojí za to a pár hodin zábavy máte jistých.

Vizuální a zvuková stránka hry je úchvatná! Veškeré příšerky jsou detailně ručně nakresleny a vypadají zkrátka pohádkově. K tomu hraje kvalitní hudební doprovod a nechybí spousta vtipných zvuků a scének (např. když drak "vyplivuje" ohnivou kouli). Celkově se dá Trollovi vytknout snad jen zdlouhavost, protože hrady toho vydrží opravdu hodně a vše by mohlo o dost rychleji odsýpat. Určitě vás nepotěší ani jeho sharewarovost, nutno ale říci, že i dostupná neplacená část vás na dlouhou dobu královsky pobaví!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

B.T. | 14.12.14 v 14:31

Jestli se nepletu, tak RiG jí už před nějakou dobou vypustili jako kompletně free .. takže si můžete zahrát aj plnou verzi úplně zdarma ;)

Destroyer | 04.03.08 v 16:06

Dá se koupit. Já ji třeba mám, a je to bomba.

crysa | 04.03.08 v 14:26

nevite nekdo o cracku?zohnal som crack na kazdu hru,program,proste na vsetko ale na toto neni ani v CrackDownloader 2.2 jak je to mozne?

Paran | 15.09.04 v 09:45

Je to pěkny ale rad bych to celý

TP | 30.08.04 v 19:28

Já to znám z Levelu, kde byla demoverze obsahující 50% misí, což je asi to samé, co je tady (?) a bylo to super.

mirimon | 30.08.04 v 11:01

jinak ta hra je uplne suprova a ohledne plny verze tak tu asi v cechach neprodavaj

mirimon | 30.08.04 v 11:00

ty baziny, to je temnej les a sou tam este hory a pustina

mistr | 28.08.04 v 20:48

nevíte někdo kde seženu plnou hru?

Martin | 27.08.04 v 22:17

Tuhle hru znám přes rok, je naprosto bezchybná, ale nemůžu sehnat plnou verzi, neví někdo kde se dá sehnat

dfsdf | 27.08.04 v 18:27

mozna pak

LnicJ | 27.08.04 v 18:14

Tahle hra je fakt dobrá ... stahujte


galerie