recenze

Tribes-X

Tribes-X

Vzpomínáte si ještě na gamesku Need For Kill (NFK)? Pokud ano, tak tenhle titul je pro vás téměř povinnost. Pokud ne, tak vězte, že NFK byla velmi zdařilá předělávka hry Quake III Arena do 2D podoby. Tribes-X přináší to vše a ještě spoustu navíc.
Přiznám se vám, že ke gamesce NFK mám velmi kladný vztah. Jednak proto, že recenze, kterou jsem k ní napsal, byla na tomhle serveru má úplně první, ale také jsem měl možnost poznat hlavního autora projektu, s nímž jsem udělal i rozhovor. Ten byl mimochodem také první – cizojazyčný. 3D Power, jak zní předívka autora, je totiž z Ruska. Proč o tom všem ale mluvím? Tribes-X vychází z této původní hry a jakožto správný titul přináší do značné míry i něco navíc.

Základ je přitom opět Quake III – Arena. Přiznám se vám, že u obou her, tedy NFK a QIII – Arena, jsem strávil velmi mnoho času. Ne, že bych byl nějaký extrémně zkušený hráč, ale ve své době jsem měl celkem dobrou kondičku a třeba NFK jsem hrával i po internetu s kamarády (Quaka spíše po lokální síti) a musím říci, že jsem měl dnes tak jistou výhodu. V Tribes-X jsem totiž multiplayer nezkoušel, protože jsem předpokládal, že bude na stejně vysoké úrovni jako u dvou výše zmíněných titulů. Zaměřil jsem se spíše na testovaní BOTů a jejich umělé inteligence. Pokud si dobře vzpomínám, v NFK ve verzi, kterou jsem recenzoval původně, možnost umělých protivníků nebyla a muselo se čekat na patch. Dnes je naštěstí situace růžovější a podpora počítačem řízených protihráčů je k dispozici už v základu. Stačí tedy spustit konzoli a napsat magické slůvko „addbot“. Přidat si jich můžete relativně kolik chcete, ale myslete na to, že už s jedním oponentem budete mít velmi mnoho práce. Autoři v tomhle zaslouží rozhodně pochvalu.

Nepochybuji o tom, že si vás získá i velmi slušný počet map (všechny z NFK, i ty z updatů jsou zde také k dispozici), stejně jako tradiční nášup módů společně s výborným technickým zpracováním. Mám jen menší dilema s hodnocením. Na jednu stranu zde máme opravdu nadprůměrnou a vychytanou hru, na tu drohou je ale potřeba přihlédnout k faktu, že preci jen to je v mnoha věcech to staré dobré NFK. Kvalita je ale jednoznačná a když připočtu nepopiratelnou trvanlivost, tak jsem se po delším váhání rozhodl gamesce udělit rovných 90%. Tak mě kdyžtak moc nekamenujte. Příjemnou zábavu!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 1 =

NADĚJE

NADĚJE | 13.01.15 v 09:01

to vypadá dobře :)

miras1 | 18.02.08 v 20:35

tady neni zaklad Q3 arena ale hra Starsiege :Tribes


galerie

Tribes-X Tribes-X Tribes-X Tribes-X Tribes-X

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce