recenze

Tough Terry

Tough Terry

Ptá se jedna blondýnka druhé : „Má to slabší grafiku, ale je to 3D akční střílečka. Po chvilce hraní tě to vtáhne a těžko pustí, protože se snažíš dostat dál a dál a chceš uchránit poslední zbytky svého života. Perfektně se u toho odreaguješ, po škole nebo po práci je to vynikající věc na vybití stresu. Co je to ?“ „Rubikova kostka ?“ Odpoví druhá zvědavě.
Ale kdeže. Je to Tough Terry. Hra na styl starého Wolfensteinu od A Polecatsoft game. Byla vytvořena pro soutěž Allegro RayCasting Competition. Nesetkáte se tedy s žádnou Rubikovou kostkou, ale jednoduchou 3D střílečkou.

Čekají na vás levely plné létajících očí a něčeho, co pořádně ani nedokážu pojmenovat. Prostě všechno, co se hýbe a zároveň to nevypadá jako krásná slečna, je třeba zabít. Zřejmě vám nezbude nic jiného, než celé patro pečlivě vybílit a tím pádem odemknout další úroveň ke hraní. Při dalším spuštění hry můžete pokračovat v té poslední, popřípadě zvolit některou z předešlých. Není to přesně jako uložení hry, ale nemusíte pokaždé procházet stejnými úrovněmi. Co se zbraní týče, jsou zde jen 3 typy. Škoda.
Sranda ovšem začne ve 4. úrovni, kde budete nuceni bojovat ve tmě. Začíná přituhovat. Musíte použít světlo pomocí „F“. Avšak značnou nevýhodou je, jak už to u malých baterek bývá, malá svítivost, osvětlení a světelný tok. A tak se vám může stát, a věřte, bude to často, že vám začnou ubývat životy a nebudete ani vědět odkud milé příšerky chodí. Strašně nerad jsem vstupoval do různých křižovatek a T-ček, zvláště tehdy, když mi do sluchátek zněl neustávající tlukot srdce značící menší počet životů, než je zdrávo. Je to hra, kterou si zahrajete, když vás něco štve. Hra, u které nic neřešíte, chodíte a střílíte. Prostě klasika.

Podtrženo, sečteno: Tough Terry je 3D akce. Odreagovačka jak se patří. Nic složitého. Jednoduchá, dobře hratelná, na chvilku zabaví. Možná budete trošičku zklamáni při prvním spuštění hry. Pohyby jsou trošku méně plynulé, ale je to o zvyku. Ruku na srdce, grafika taky nic moc. Ale nechte grafiku grafikou a využijte plně výhod 3D. Zbývá jen se už vesele pustit do hraní.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

mr.cihla | 21.06.07 v 00:17

Chvili jo, pak je to porad to samy:( 70%


galerie

Tough Terry Tough Terry Tough Terry