recenze

Theseus - Return of the Hero

Theseus - Return of the Hero

Ze země vylézají všelijaké krvelačné bestie a okamžitě začnou pustošit farmy, města i napadat lidi jedoucí po dálnici. Nezbývá tedy nic jiného, než chopit se zbraně a ukázat těm nechutným příšerám kam patří.
Theseus není žádným hrdinou ze starověku, jak by se mohlo podle jeho jména zdát, nýbrž nebojácný tvrďák mající jedinou touhu, pomstít se všem příšerám za hrůzy, které napáchali na lidech. A tak vyráží na místo, kde se tyto potvory objevili poprvé, aby následoval jejich řádění a nalezl jejich hnízdo, které následně hodlá zlikvidovat jednou pro vždy. Během svého putování za pomstou navštíví mnoho míst, kdy jednou bude na farmě, jindy zase ve městě či dálnici, aby nakonec mohl prohledat opuštěné kobky a jeskyně. Nebyl by to však pořádný hrdina, kdyby mu nešlo o blaho všech a tak se kromě mstitele ujímá i role zachránce, kdy se ze všech sil snaží pomoci posledním přeživším. Zpočátku vybaven jen pistolemi je doslova vydán na pospas krvežíznivým bestiím, ale jakmile získává další a další zbraně, stává se z něj neohrožený bojovník. Před každou z jeho náročných misí si může nakoupit nové vybavení popřípadě si dopomoci implantáty zvyšujícími fyzické schopnosti.

Celkově je pro vás připraveno deset misí, které není problém proběhnout za zhruba dvě hodinky, ale také není problém u nich strávit mnohem více času, stačí jen pořádně prozkoumat všechna zákoutí a vysbírat pokud možno vše co sebrat lze. Příběhová část hry je sice sama o sobě poměrně brutální, nicméně tak pravá jatka pro opravdové labužníky nastávají až ve chvíli, kdy spustíte mód Survive. Ten spočívá v tom, že začínáte pouze se základním vybavením a až postupem času sbíráte lepší, přičemž se na vás žene nekonečné množství nepřátel. Je to mód, který prostě nemůžete vyhrát, jde jen o to, jak dlouho vydržíte. Počet a síla potvor se neustále stupňuje a tak za chvíli bude na obrazovce tolik rozpáraných těl a odstřelených údů, že budete mít problém vůbec zjistit, kde jste vy sami, natož pak příšery.

Technicky je hra vcelku zdařilá, grafika vypadá opravdu dobře a tak nějak ani nepocítíte, že vlastně není nijak třírozměrná či bohatá na barvičky. Spíše se jedná o syrovou, ponurou až depresivní atmosféru, ale to je v tomto případě jedině dobře. Zvuk je spíše průměrný, o hudbě se dá říci totéž, nicméně po chvíli ani nebudete mít čas na to zabývat se těmito malichernostmi, protože potvor bude prostě příliš mnoho. Výtku mám však trochu k náročnosti, i když autoři uvádí konfiguraci ještě mnohem níže než uvádíme zde, i tak se jedná o naprosté minimum a v pozdějších fázích hry, kdy není problém, aby na obrazovce bylo více než tisíc potvor, se hra může začít opravdu hodně škubat (v závislosti na výkonu počítače). Tak jako tak se ale jedná o jednu z nejlepších akčních her, kterou si dnes můžete zdarma zahrát a byla by obrovská škoda, kdyby jste tak neučinili.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

MILOUS | 21.11.08 v 05:26

Todle je parádička na 100%.Kdo má rád Alien Shooter neměl by vynechat..


galerie

Theseus - Return of the Hero Theseus - Return of the Hero Theseus - Return of the Hero Theseus - Return of the Hero Theseus - Return of the Hero