recenze

The Wolfpack 2

The Wolfpack 2

Jako velitel velké letadlové lodi musíte odolávat útokům nepřátelských ponorek. A nejenom to. Musíte se také pokusit o odplatu. Přesně o tom je dnešní hra. Pojďte to zkusit!
Místo: Tichý oceán, 160° východní délky, 20° severní šířky, česká letadlová loď Václav Havel. Čas: 14:35 ZULU. Úkol: „Zachovejte pozice u Havajských ostrovů. Varování: Blíží se k vám kolona amerických ponorek. Jsou poměrně slušně vyzbrojené. Bohužel vám nemůžeme dodat nová torpéda, musíte vystačit s tím, co máte.“ Tak třeba takhle by mohl znít popis úkolu hry The Wolfpack 2. To by ale musela být naše armáda někde jinde, náš stát někde jinde a navíc by v našem čele musel stát nějaký bláznivý tyran. Ale zpět ke hře. Ta je v podstatě o tom, co jsem napsal. Pokud si ji však nyní představujete nějak honosně, setsakramentsky jste se zmýlili. Čtěte dál a dozvíte se proč a v čem.

Hned úvodní obrazovka hry, která vás čeká ještě před zahájením onoho slavného souboje, vás totiž bude informovat o tom, že The Wolfpack 2 je nově oblečená stará hra typu „setřel je.“ Pokud ještě nevíte, co se za tímto označením skrývá, vzpomeňte na nekonečnou záplavu příšerně nudných her, kdy ovládáte střílející dělo, na které se odněkud z vrchu šine v jednom šiku záplava nepřátel, která na vás tu a tam vystřelí. Už se vám to ujasnilo? Jak tedy tento, vpravdě starý, námět autor převedl do podoby ponorek a letadlové lodi, je poměrně nasnadě. Nepřátelé nebudou létat z vrchu, ale budou proplouvat pod vámi, nebudou se k vám přibližovat, ale střílet na vás budou. Často. Taktéž má věta, že nemohou být dodána další torpéda, měla svůj význam.

K dispozici máte totiž jen 50 torpéd (nebo chcete- li bomb), takže když uvážíte, že na to, abyste zničili jednu ponorku jednou bombou byste potřebovali sakra štěstí (museli byste přesně odhadnout, kdy bombu hodit, aby dopadla přesně v moment, kdy místem pod vámi bude ponorka proplouvat) není toho střeliva zas až tak moc. Pokud budete mít štěstí, dokážete zlikvidovat tak osmnáct, dvacet ponorek. Víc asi těžko. Když už jsem se zmínil o tom, že ponorky na vás střílejí- k dispozici máte 10 životů (vydržíte 10 zásahů), což je poměrně dost- spíše se vám stane, že už nebudete mít střelivo, ale osm životů ještě ano. Pak budete místo uhýbání střelám je přímo vyhledávat, aby hra skončila a vy jste se mohli zapsat do tabulky nejlepších. Na výsledném skóre se ztráta životů neprojeví. Hra by ale raději měla skončit hned, když vám dojdou bomby.

Vidíte asi, že hra po stránce hratelnosti za příliš mnoho nestojí. Stejně je tomu bohužel na tom i provedení hry. Grafika je příliš jednoduchá, ničím vás nezaujme. Zvuky hry jsou fádní, působí příliš osiřele v jinak neozvučené hře. Nemůžu jinak, než dát The Wolfpack 2 nechvalné hodnocení, ač si možná mezi někým z vás příznivce najde.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Ghoust | 08.12.03 v 18:38

Hele ty miny dou dobijet na levý straně obrazovky v bunkru

Blecha | 05.12.03 v 14:06

Mám tuto hru moc ráda !!!


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce