recenze

The Ninth Galaxy

The Ninth Galaxy

Velitel na palubě vesmírné lodi musí dnes a denně čelit smrtelným nebezpečím, jenž pro něj vesmír skrývá. Bohužel mu ale nic jiného nezbývá. Tato hra je jakousi obdobou obchodních lodí, jenž křižovali Karibik. Kamkoliv se hnete, musíte počítat s nepřátelskou palbou jiných plavidel, která chtějí ukořistit váš náklad.
Při spuštění gamesy vás patrně na první pohled zklame příliš prostá vizuální stránka. Později však přijdete na to, že o tu v téhle hře ani moc nejde. Důležitý je herní princip. Ve svém vesmírném korábu máte za úkol převážet různé druhy komodit na jiné základny. Přitom si před každou misí můžete vylepšit něco na svém plavidle. Od zbraňových systémů až po rychlost lodi.

Jakmile se ocitnete ve vesmíru, musíte počítat s tím, že to nebude procházka růžovým sadem. Abyste měli co nejlepší přehled o svém okolí, máte v kokpitu nainstalován radar. Ten vám dokáže naznačit vzdálenost cizího plavidla, ale také zda je nad vámi, či pod vámi. Kdyby to náhodou nestačilo, můžete se kolem sebe porozhlédnout díky různým pohledům. Není se tedy problém podívat z levé či pravé strany kokpitu a dokonce ani zezadu. Mezi hlavní zbraňové systémy patří laser a několik raket. Laser je vskutku ničivou zbraní, ale jeho nevýhodou je přehřívání, zkrátka z něj nemůžete střílet příliš dlouho, jinak se rapidně sníží jeho kadence. Pokud se rozhodnete použít rakety, uvítáte pohled za zádí plavidla. Rakety totiž střílí na otravné zloděje, jenž se nacházejí přímo za vaším ocasem.

Jak již jsem řekl, graficky nejde o žádný skvost a to samé mohu říci i o zvuku. Když se kolem sebe podíváte vidíte jen pár hvězdiček, dvě planetky a hejno cizích lodí, které ale nejsou nějak detailně zpracovány. No a ze zvuku se dočkáte pouze nějakých těch výstřelů, protože po doprovodné hudbě zde není ani památky.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

The Ninth Galaxy The Ninth Galaxy The Ninth Galaxy

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce