recenze

The Life in Matter

The Life in Matter

"Celou dobu je to všude. Nemůžeš se tomu vyhnout. Nemůžeš před tím utéct. Jsi z toho stvořen..." Zhruba nějak takhle vás uvítá jedna prapodivná gameska ze studia iteration games, odehrávající svůj příběh ve sférách těch nejmenších částeček hmoty. Jaká je?
Jak už to s podobnýma hrama bývá, je zvláštní. V kůži prazvláštního jednookého organismu je vaším úkolem nasbírat co nejvíce, všude kolem se míhající, energie a zároveň se (zdánlivě) jednoduchými pohyby v kružnici dostat co nejblíže k jádru, kde se to potenciálními bodíky jen hemží. V této kružnici se samozřejmě vyskytují i objekty, s nimiž byste se opravdu neměli střetnout, protože byť jen sebemenší kontakt znamená smrt. Naštěstí pro vás jsou ale tyto a podobné objekty velmi pomalé, protože vy tou rychlostí taky hýřit nebudete, o nějakých ladných pohybech nemluvě.

Audiovizuální stránka The Life in Matter je atmosférická a spíše nadprůměrná, ale na slabších kouscích údajně také značně trhavá. Pozadí obrazovky se plynule mění v čase tak, že to téměř nepostřehnete. Podobné je to i s hudbou.

Takže stáhnout, nebo nechat být? Je to - zase jednou - na vás. Máte-li chuť zakousnout se do ambiciózního a neotřelého produktu, berte... Je to určitě lepší hra než obsahem podobný Project Microlife, který ovšem boj v mikroprostoru podal přeci jen trochu jinak... A vy ostatní, co jste "jen zvědaví", si raději počkejte na komerční (ale přesto dobře vypadající) Spore...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =


galerie

The Life in Matter The Life in Matter The Life in Matter

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce