recenze

The Last Dance

The Last Dance

Čeká na vás atmosférická TPS hra, ve které se v roli bývalého policisty rozhodnete pomstít smrt milované manželky. A bude to pěkně akční a krvavá prácička. Spousta nepřátel, několik druhů zbraní, poutavé grafické zpracování a skvělá zábava. Jedním slovem paráda.
Žena mrtvá a vy v depresi. I tuto tíživou atmosféru můžete vyčíst z grafiky a prostředí hry. To ale není všechno.

S hlavní postavou budete procházet prostředím Chicaga a střílet do mafiánských floutků. Vznešeněji by se dalo říci, že se snaží najít odpovědi na své otázky související se smrtí jeho milované, ale v praxi uvidíte, že je to opravdu kosička z pistole, brokovnice a Thomsona, což mi tedy rozhodně nevadilo :-). Můžete se schovávat za auta a stěny, abyste si vytvořili co nejvýhodnější palebnou pozici. Pak už stačí jen zamířit a přesnými ranami zlikvidovat nepřítele. Ti sice nejsou moc inteligentní, avšak sem tam nějaký ten úhybný manévr udělají. Jejich síla a nebezpečí tkví především v přesile a momentu překvapení, odkud se na vás vynoří. Rozhodně nedoporučuju vlétnou to neprobádaného místa. Lepší je se proplížit a přikrčit za nějaký objekt. Občas uvidíte nebezpečí už zdálky, neboť nepřátelé nad sebou mají malé ikonky lebek.
Z jejich postřílených zbytků zůstávají náboje a zbraně. Avšak nikoli lékárničky. Jistou dobu jsem si tak myslel, že jsem neuvěřitelně šikovný střelec a nikdo mě netrefil, v druhé fázi jsem měl podezření, že jsem jednoduše nesmrtelný. Pak když ale notně přituhlo, že kolem mě vše zčervenalo a vrátil jsem se k poslednímu checkpointu, prozřel jsem. Snažte se, abyste v průběhu boje neschytali příliš zásahů. O vašem stavu vás informuje stále více červenající obrazovka a když už je toho příliš… po boji se pak po čase rudá obrazovka vrátí do normálu (v tomto případě depresivní černé šedi), vy jste zdraví a můžete jít dál do další akce.

Možná ovládání by mohlo být trochu více citlivější na pohyb myši, nicméně jak jsem již naznačil v předchozím odstavci, jste poměrně otrlí vůči zásahům zvenku, takže jsem ochoten si na to i zvyknout.

Poslední věcí je grafika. Je krásně ponurá a ve 3D, v takovém komiksovém stylu. Skutečně na vás působí, hlavně ve chvíli, kdy je okolí zkrápěno krví. Takových her by mohlo být více a delších. Což ovšem neznamená, že hru dokončíte za pět minut, zkrátka přiměřeně. Skvělá zábava. Jediným mínusem se tak jeví španělština, ve které je hra udělána, včetně dabingu. Naštěstí je hlavní nabídka, stejně jako titulky ve hře, v angličtině.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

Sůvička

Sůvička | 16.12.16 v 23:48

Dobrá hra.

vokovec | 28.02.13 v 10:22

U takových her je vždycky škoda že jsou hrozně krátké.

dado1204 | 25.04.11 v 16:48

!!!


galerie

The Last Dance The Last Dance The Last Dance The Last Dance