recenze

The Graveyard

The Graveyard

Pohřební služba neodvedla svou práci nejlépe, díky čemuž jsou hřbitovy přeplněny zombie. Je tedy na vás vzít do ruky brokovnici a postarat se o to, aby šli zombíci tam, kam patří. V The Graveyard jste v rolích popravčího a hrobaře zároveň!
Se zombie se dnes setkáte na mnoha místech. Ať už je to v kině nebo doma za počítačem, vždy se snaží autoři nabídnout něco nového a zároveň do toho vmísit staré známé zombie. V dřívějších filmech si zombie představíme jako seschlého kulhavého a hlavně napůl mrtvého člověka, který si běžné lidi přidává do svého potravního řetězce. V novějších filmech jsou zombíci nebezpečnější, čehož filmaři docílili tím, že jim hodně přidali na rychlosti. Sprintující zombík vás ohrozí spíš než ten kulhající. S tím se však dnes nesetkáme, neboť by to asi ani nebylo hratelné, což pochopíte, až si The Graveyard spustíte.

Před spuštěním hry se vám nabídne obsáhlé menu, kde se dozvíte vše důležité o ovládání a můžete si nastavit jakým levelem chcete začít. K dispozici je hra až pro tři hráče, což mě ani tolik nepřekvapilo, neboť si byl autor dobře vědom toho, že jít sám na hřbitov není nic příjemného. Pokud si navolíte hru pro dva nebo tři hráče, nezapomeňte také nastavit možnost úmrtí spoluhráče, aby mohl v dalším levelu hrát dál.

Úkolem hry není jen zombíka zabít, ale také ho pohřbít. K dispozici máte pouze jednu zbraň, z čehož asi radost mít nebudete, ale díky bohu že je to alespoň brokovnice. Po dvou střelách jde zombie k zemi. Pak už jen stačí ho sebrat, odnést ho k hrobu a zahrabat. Zní to zdlouhavě, ale zahrabání je otázkou sekundy. Střelba z brokovnice není nejrychlejší, takže v bezprostřední blízkosti bude mít navrch váš roztomilý protivník, kterému stačí pouze se vás dotknout a jste mrtví. Kdyby se hra trochu inspirovala filmy nebo jinými hrami, museli bychom zombie trefovat do hlavy, neboť jen tak se dají zneškodnit pomocí střelných zbraní, ale v tomto provedení by to asi nešlo. To už by autor musel vyměnit Game Maker za šikovnější program. :)

Hra by vás měla zabavit, neboť nabízí 19 levelů, které jen tak nedohrajete. Některé jsou plné vyčkávání. Musíte stát za rohem a počkat si až vás zombie pustí k nábojům, které už nemáte. Nepříjemné jsou i chvíle, kdy je víc zombíků u sebe a vy nemáte dostatek nábojů. To vás nutí vyčkávat a poslouchat jak dopadají kapky deště na zem nebo spíše se nabažit hlasem zombie. :) Někdy vás v tom tichu překvapí náhlé ozývání zombie a vyvolávání hladového „Flesh“. Nicméně hororově hra určitě nepůsobí. Pokud se při ní budete bát, podívejte se na některé filmy se zombie a The Graveyard pro vás bude procházkou růžovou zahradou. :)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

Reitl | 23.02.07 v 12:35

hmm nejak tuna nikdo nenapisal prspevok ale naozaj je to dziva hra aj ked su tam mensie nevyhody ale inak to nema chybu. :D


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce