recenze

The Ghost Expert II

The Ghost Expert II

V dnešní gamesce se ocitáte v kůži jednoho sympaťáka, jenž se to rozhodl natřít několika nemrtvým protivníkům a s sebou si nese jak solidní zpracování, tak i slušnou hratelnost a samozřejmě i výbornou zábavu. Více prozradí ale až naše recenze.
Býti expertem! Toto dvojsloví jistě vyvolává u spousty lidí blažený pocit a jistě je snem mnoha z nich něco takového dokázat. Ne každému se ale tento sen splní. U lidí, co si ho ale splnit hodlají, je mnohdy vidět, že se snaží udělat maximum proto, aby si tento sen přiblížili realitě. Expertem může být člověk samozřejmě v nespočtu odvětvích, kupříkladu takovým údržbářem počínaje a třeba takovým policistou v speciální zásahové jednotce konče. V dnešní gamesce budete mít možnost býti rovněž expertem, ale v ničem z toho, co jsme jmenovali výše, to nebude. Zdokonalit se můžete v likvidaci nemrtvých, kterých v následující gamesce bude nespočet. Než se pustíme dále, rád bych dodal, že tvůrce následujícího počinu pochází až z dalekého Thajska a že do svého dílka vložil trochu více brutálních prvků, proto už nyní důrazně varuji, že hra není vhodná pro děti! Nyní se už ale konečně pojďme vrhnout na popis samotné hry.

Stejně jako bydliště tvůrce, tak i hra je situována do oblasti dálného východu, kde o asijské bojovníky rozhodně není nouze, a právě i jednoho takového budete moci ovládat. Dále vám také mohu říci, že o jeho schopnostech rozhodně nemusíte pochybovat, neboť si dokáže poradit téměř v každé situaci, což jistě oceníte hned po spuštění, kdy se vám automaticky načte první level. Jestliže se v něm totiž začnete procházet, velmi rychle narazíte na nepřátele. Ty můžete v počátku likvidovat pouze pomocí svého meče. V úvodu jsem zmínil fakt, že hra je trošičku brutální, takže počítejte s tím, že z nepřátel bude tryskat krev, a to doslova proudem, čehož se ale nesmíte samozřejmě zaleknout a musíte pokračovat dále. Nepřátelé, kteří jsou zde v mnoha provedeních, se totiž zdržují v početních skupinkách a v několika variacích. Zpočátku si užijete pohled na nudné zombie, kterým jsou ladné pohyby cizí, později lze ale narazit na mnohem zajímavější individua. Na mysli mám samozřejmě různé létavce, golemy a další podobné obludy, které mnohdy svým vzhledem dokáží vše, jen ne vás pobavit.

Když budete úspěšní a probojujete se na konec levelu, automaticky dojde k vyhodnocení, kde zjistíte, nejen kolik jste zlikvidovali protivníků, ale i kolik jste získali bonusů. Ty jsou zde v několika podobách, ale blíže si o nich povíme až za malý okamžik. Jednotlivé levely jsou situovány do dvou světů a váš úkol je samozřejmě dostat se co nejdále. Postup do nového světa ovšem nebude nic jednoduchého, neboť v závěru toho předchozího na vás vždy netrpělivě čeká finální boss, jenž se vám rozhodl pěkně zatopit. Ovšem jistě to nebude trvat tak dlouho a vy ho úspěšně zdoláte. Vaše postavička totiž umí věci, o kterých si může nejeden nemrtvý nechat jen zdát. Na mysli mám jednak velmi dlouhé skoky, za něž by se nemusel stydět ani olympijský vítěz v této disciplíně, ale i schopnost přichytit se ke zdi, která vám dovolí na chvilku si odpočinout a opět se vrhnout na nepřátele. Čas od času si můžete přilepšit tím, že získáte bonus, který je v následujícím počinu v několika formách. Buď se jedná o zbraň, nebo o doplnění počtu životů. Co se týče té zbraně, tak se jedná o speciální kopí nebo o plamenomet, s nimiž si stačí povyskočit a jednu z těchto zbraní použít. Zaručuji vám, že výsledky jsou k dispozici ihned. Bohužel tento bonus je k mání v omezeném množství. Přesný stav je k vidění v levé horní části obrazovky, a jakmile tento ukazatel klesne na nulu, nezbude vám nic jiného než zkusit své štěstí a zkusit tento bonus získat znovu. Důležitý je také stav životů. Ten je znázorněn ve vodorovném pruhu v horní části obrazovky. Životy se vám ubírají jednak za zásah nepřáteli, ale mnohem více to pocítíte při pádu do vody. Naštěstí si lze tyto životy doplnit druhým bonusem. Při ztrátě všech životů se hra restartuje a budete muset začínat od úplného počátku.

Pojďme si ale nyní říci pár slov k technickému zpracování. Začnu tradiční vizuální stránkou, která není špatná, ale že by byla vyloženě dobrá, se také říci nedá. Spíše jde o průměr. Zvuky nejsou špatné a co se týče hudební složky, tak ta zde bohužel chybí zcela. To, že se jedná o hru z dálného východu, poznáte na textech. Část textů má nesrozumitelné zpracování, zbytek je naštěstí v angličtině. Trochu překvapivá je i hardwarová náročnost, ale naštěstí i na této konfiguraci hra běhala poměrně solidně. Pomalu se tedy přesuňme k hodnocení. The Ghost Expert II je hra, která nepřekvapí, ale ani neurazí. Jako většina her obsahuje nějakou tu chybičku, ale funkci odreagovací hříčky plní dokonale. Pokud si rezervujete jedno odpoledne, tak maximálně do hodinky nebudete mít co na práci. Jestliže vám to tedy nevadí a překousnete-li všechny nedostatky, budete se slušně bavit. V opačném případě se ale raději poohlédněte po něčem jiném.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =


galerie

The Ghost Expert II The Ghost Expert II The Ghost Expert II The Ghost Expert II The Ghost Expert II

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce