recenze

Target: Renegade

Target: Renegade

Co takhle zbouchat kupu nepřátel na jednu hromadu? Akční titul, který se snaží jít ve stopách klasických 8bitových mlátiček. Povedlo se to?
Samotná náplň je ryzí rubačka. Ovládáte maníka, který si to namířil po stopách jednoho padoucha, a v cestě mu stojí zástupy nepřátel. Zkopáním a zmlácením všech na hromadu si zpřístupní cestu dále, kde ho opět čeká nějaká ta sebranka. Po zemi se sem tam povaluje nějaký ten předmět, kterým můžete nepřátele majznout.
Co se týče ovládání, je jednoduché a svým způsobem složité. Co tím mám na mysli. Aktivní klávesy jsou šipky a Ctrl a všechny útočné pohyby děláte pouze těmito čudly. Rozhodně to ale není tak jednoduché – příslušný útok totiž odpovídá vždy nějaké kombinaci „šipka + Ctrl“, přičemž šipka musí být stisknuta první. Proti přesile vám to může způsobit nejednu těžkost. Dále je to absence běhu – hlavní hrdina se prostě na můj vkus strašně loudá. A zase je to nevýhoda proti nepřátelům, kteří vás se svojí AI sledují tak poctivě jako ninja želvy pizzu.

Co naopak stojí za pochvalu, je možnost multiplayeru dvou hráčů na jednom PC (s připojením joypadu) a hlavně možnost změnit scenérii na klasické 8-bit retro styl nebo moderní vzhled. Osobně dávám přednost té old-school verzi.

Celkově vzato to je hra, která vyžaduje vaši trpělivost, zvláště v oblasti ovládání. S kamarádem po boku to však nemusí být špatná zábava.

(pozn. screeny jsou převzaty z oficiálních stránek autora)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 28.07.16 v 19:47

podobnou hru jsem hrála na telefonu

PavelH

PavelH | 26.07.16 v 21:13

Podobnou jsem hrál na ZX Spectru. Jen si nevzpomenu jak se jmenovala.


galerie

Target: Renegade Target: Renegade Target: Renegade

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce