recenze

Tankoz

Tankoz

Skvělá tanková střílečka s klasickými módy jako jsou deathmatch a CTF, taková je akční hra Tankoz. Zajímáte-li se o podobné hry, tak rozhodně čtěte dál. ;)
Je velmi ošklivý deštivý den. Venku se toho příliš vymyslet nedá. Pár možností by se sice nabízelo, ale vy jste pohodlní a nechce se vám do deště, takže sedíte za svým počítačem a vymýšlíte, jak se zabavit. Zde se samozřejmě nabízí spousta možností, ale jen jedna vás přivede do prostoru, kde se můžete s dalšími hráči utkat prostřednictvím tanků.

No doufám, že jsem vás alespoň trochu navnadil. Hry, jako je Tankoz, se dnes moc nevidí a pokud už se nějaká vyskytne, tak jde o síťový nebo klasický multiplayer. To asi není nejlepší řešení ve chvíli, kdy sedíte za svým počítačem spolu s kamarádem a přemýšlíte o tom, která freeware hra by vás svedla na bojiště proti sobě. Tankoz vám dnes rozhodně pomůže. ;)

Tankoz obsahuje dva herní režimy – deathmatch (netřeba vysvětlovat) a CTF (snad nečekáte, že vám napíšu, o co jde. ;) Každý se tedy zaměří na ten, který ho více okouzlí. Deathmatch jde hrát proti kamarádovi, který se s vámi bude mačkat u jedné klávesnice. Můžete si vybírat ze dvou map a navolit si také, jestli chcete mít i jiné nepřátelé mimo vašeho kamaráda. Další protivníci jsou však trochu podivní. Nebyl na ně kladen příliš velký důraz. Jde o jakési zmutované včely, které cosi střílí. No nevím, možná chtěli autoři vytvořit něco jiného, ale mně to přišlo jako včely :) Pokud si chcete na závěr vaši hru ještě více vylepšit, můžete si navolit i oheň ve hře, který se pomalu rozšiřuje, takže akčnosti přibývá. ;)

Když to tak shrnu, tak jsem vlastně rád, že se podobná hra vůbec objevila. Už dlouho jsem něco podobného nehrál, ale také si říkám, proč se těmto hrám autoři příliš nevěnují. Odpověď je jasná. Oblíbenost není příliš velká. Grafika je většinou odbitá, v případě Tankoz je opravdu odbitá. Autoři se snažili udělat reálné tváře tankistů (v netradiční podobě malých chlapců), ale když se na to tak dívám, tak mi to přijde jako tvorba alá Malování ve Windows. Hratelnost taky trochu pokulhává. Ovládání tanků jde ztuha a tanky nejedou, spíše se plazí. Tankoz možná zabaví, ale jen opravdové fanoušky podobných her…

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie