recenze

T2002

T2002

Co si dnes takhle trochu zastřílet? V dnešní gamesce vlastně ani o nic jiného nepůjde. Jedná se totiž o klon hry Turrican. Ten již v době svého vydání byl jedním ze skvostů herního nebe a T2002 mu v žádném případě ostudu nedělá!
To co dělalo hru Turrican na počátku devadesátých let výtečnou záležitostí, byl jednoznačně zajímavý námět, podepřený o skvělou hratelnost a zpracování. Není se proto čemu divit, že tvůrci ze společnosti Rainbow Arts vypustili do světa několik dalších oficiálních pokračování, jež si rovněž získali zaslouženou pozornost. Vznikla samozřejmě i spousta pokračování neoficiálních, mezi něž patří i dnešní T2002.

Názvy her toho většinou řeknou více, než by se čekalo. Z toho dnešního je možné se domnívat, že hra vznikla v roce 2002. A skutečně tomu je tak! Staří ovšem neubírá nic její kráse. Protože se jedná o Turrican klon, opět se ocitáte v kůži známého a hlavně bojechtivého robota. S nímž se ocitáte ve světe, kde bohužel nemáte ani minutku klidu. Na každém kroku vás totiž pronásledují protivníci, kteří jsou, stejně jako hlavní hrdina, mechanického typu. Naštěstí máte k dispozici velmi účinnou zbraň, jež si s nimi bez větších problémů poradí. Její účinek můžete samozřejmě postupem času díky bonusům zlepšovat. Potěší také bodové ohodnocení, které získáváte za zabíjení již zmíněných nepřátel a jež si v závěru hry můžete v síni slávy „nadobro“ zvěčnit.

Při svém putování navštívíte rozličná prostředí. Jste sice omezeni časovým limitem, ovšem tohle nějak v potaz brát nemusíte, protože přidělený čas je naprosto dostatečný. Na některých místech také narazíte na tužší soupeře. Jejich likvidace pak bude vyžadovat větší zručnost. Jestliže se vám hra bude zdát těžká nebo v lepším případě lehká, jistě využijte volitelnou obtížnost, ukrývající se „hluboko“ v menu. Sečteno podtrženo, pro fanoušky povinnost, pro ostatní možnost, jak se příjemně odreagovat. Překousnete-li větší velikost archívu, stažením rozhodně neprohloupíte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Lokutus | 18.06.06 v 17:26

Na adrese www.pekaro.de si lze stáhnout editor! A tady www.nemmelheim.de/turrican/t2002/ nějaký ty nový levely...:-)))

Banán | 21.03.06 v 18:18

No jo no, klasika je holt klasika a Turrican je parádní nářez.

Augustin | 30.07.05 v 11:34

Tahle hra sice není špatná, ale jednou tady už byla. Čekal jsem vylepšenou verzi, bohužel marně.


galerie

T2002 T2002 T2002