recenze

Synchrotron

Synchrotron

Objevování nových míst, cestování hyperprostorem, sbírání mnoha a mnoha hvězd. To vše vás čeká ve hře Synchrotron, ve které bude vaší úlohou provést co nejvíce úkolů a nahrát tak nejvyšší skóre, jaké jen jde. Pokud máte rádi takovýto druh her, pak u této rozhodně neváhejte, věřte mi, čtěte dál a uvidíte sami.
Synchrotron mi zpočátku trochu připomínal jednu známější hru, Starship Eleven. Po chvilce jsem si však uvědomil, že jejich kvalit úplně nedosahuje, ale něco společného přeci jen mají a to je ovládání. Není totiž úplně snadné. Loď má trysky pouze ve spodní části, což jí umožňuje letět vždy právě jedním směrem, do kterého jsou trysky natočeny. Tento prvek v ovládání dělá tento titul zábavným a mnohem obtížnějším, než by tomu bylo při snazším ovládání.

Hra má několik kol. V každém z nich začínáte na startovací plošině, která po vašem startu zmizí a vy již nemáte kam přistát. V lokacích se vyskytují hvězdičky, které je nutno posbírat, aby se vám otevřel portál do dalšího kola. Práci ve sběru vám bude ztěžovat terén. Pokud se je trošku dotknete skal, které se zde vyskytují, bude to znamenat havárii plavidla a konec hry. Zpočátku budou levely velmi snadné, pak ale začne jít do tuhého a vy se budete muset dostat do téměř nepřístupných míst.

Grafika na mě zapůsobila příjemným dojmem. Byť je pouze černobílá, nějakým způsobem jí to prospívá. Na pozadí se hýbou záhadné vlny, které vás uklidňují a jediné co je narušuje jsou „skály“ a zářivé hvězdy. Zvuk hra bohužel neobsahuje.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =


galerie

Synchrotron Synchrotron Synchrotron