recenze

Switching Gears

Switching Gears

Sběr šroubků, likvidace nepohodlných robotů, průzkum terénu či třeba kooperace při úspěšném dobývání. Co má tohle vše společné? Odpověď je jednoduchá, tohle a ještě mnohem více naleznete v dnešní hře, která je opravdovým překvapením.
Na první pohled totiž vypadá jako nějaké pokračování GTA nebo něco na ten způsob. Samozřejmostí je, že jde o kompletní 3D akci. Zpočátku jsem si řekl, že jde i o další z řad výtvorů známého institutu Digipen, protože ti jsou pověstní svou vysokou kvalitou. Nakonec při několikahodinovém hraní jsem s potěšením zjistil, že jde o originální počin firmy Garage Games, který s touto gameskou vyhrál jednu soutěž.

V rámci fair-play bych měl ale upozornit, že nejde o tak zcela plnou verzi. Když zavítáte na oficiální stránky, zjistíte, že autoři by rádi celý produkt vydali s komerční licencí. Ke splnění tohoto snu ovšem chybí jediné, a to investoři, po kterých se, ze strany autorů, v současné době intenzivně pátrá. Verze, kterou vydali k dispozici demonstruje většinu možností, které výsledný produkt může nabídnout a nepochybuji o tom, že klíčové osoby budou ohromeni stejně jako já, pokud vás tedy nezaskočí ovládání. Hra je totiž primárně tvořena jak pro PC, tak i XBox 360 a většina popisků pro ovládání je převzata právě z této konzole. Nicméně, u PC verze vám v pohodě stačí klasická kombinace klávesnice a myši, což jsou jednoznačně pozitivní zprávy.

Jinak vlastně můžete dělat vše, co jsem naznačil v perexu. Bohužel hra je dosti lineární a tak prostor pro vlastní nápady zde moc není. Nicméně i při této přímé cestě si toho užijete více než dost. Základ je sběr různých kovových předmětů. Najdete-li záchytné body, můžete si vylepšit svůj palební arzenál na dočasnou dobu. Není problém si krátce vytvořit i svého dvojníka, který vám pak v mnoha místech může pomoci. To se bude hodit v případě, kdy budete útočit proti přesile robotů. Na druhou stranu je pravda, že jejich útok možná vypadá děsivě, ovšem na druhou stranu toho příliš mnoho nesnesnou. A tak můžete pomýšlet na další cíle.

Switching Gears je pro mě osobně velké překvapení. Zpracování je tak akorát a musím říci, že po celou dobu, co jsem u hry strávil, jsem se nenudil. Jen je potřeba myslet na lehce vyšší HW náročnost, ale věřím, že i s tímhle si většina z vás poradí. Závěrem mi tedy dovolte popřát autorům mnoho zdaru, ať je jejich produkt velmi úspěšný. Předpoklady pro to mají více než slušné.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =


galerie

Switching Gears Switching Gears Switching Gears Switching Gears Switching Gears

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce