recenze

Survivor

Survivor

Přemýšlíte o tomto vyzívavém názvu? Survive, přežít, povinnost při hraní každé hry, ale dnes je tato povinnost vaším jediným kolem. Vyzkoušejte si několik arén, ze kterých vás vyseká jedině střelba!
Existuje akční hra, ve které by nebylo hlavním úkolem přežít? Samozřejmě pokyny jsou všude jiné, ale přežít je úkol, který se musí dodržet. U Survivora je podstatný fakt, jestli budeme přemýšlet či nikoliv. Můžu vás ujistit, že logické nebo taktické myšlení zde není ani trochu zapotřebí. Pokud to někoho mrzí, máme na Freegame.cz spoustu skvělých logických her. ;)

Pokyny hry jsou nám tedy jasné, ale o co vlastně jde? Hrajete velmi pomalu se pohybujícího kostlivce. Jak stylové, název hry Survivor a hlavní hrdina kostlivec. :) Zde musím autory hry rozhodně pochválit, neboť originalita hry se zvyšuje. Co vás ale hned ze začátku zarazí je jedna příšerná vlastnost našeho nemrtvého hrdiny. Je pomalý, zde už se vlastně ani nedá říct pomalý, je spíše zaostalý, takže s pohybem budou problémy a projeví se to na celkové hratelnosti, která se tím bohužel snižuje. Při pomalém pohybu totiž nemáte příliš velké šance na vykrytí střel, pokud nepřítel stojí blízko před vámi. Pokud je dál, je jasné, že můžete kousek couvat dozadu s přidržením šipky doleva nebo doprava. Tím se vyhnete, ale není to trochu nedomyšlené?

Vaše nepřátelé tvoří roboti s trochou nedořešeným myšlením, ale od podobných freeware her se umělá inteligence čekat nedá, takže to nebudu považovat za větší chybu. Robot se objeví vždy na jednom z několika světelných kruhů. Jeho zrození poznáte podle zvuku nebo světelných efektů. Ty si ve hře celkem povedly a zlepšují slušnou 3D grafiku, která je u podobných her nepostradatelná. Když tedy víte, že se robot objevil, stačí k němu pomalu přijít (jinak to ani nejde) a sestřelit ho. Nic víc, nic míň. Zní to lehce, ale postupem času se začne objevovat více robotů najednou, takže to bude chtít zrychlit krok (neberte to doslova) a prostřílet si cestu do dalšího levelu. K vylepšení hratelnosti slouží všelijaké bonusy, které sbíráte ve formě beden. Díky nim si vylepšíte např. zbraň.

Kostlivce ovládáte šipkami. Pohled můžete přiblížit klávesou Page Down a oddálit Page Up. Střelba je pomocí klávesy Alt. Při některém pohybu však střílet nejde, tak se nenechte zmást. ;)

Závěrem bych chtěl říci, že originalita, kterou založil hrdina, nebojácný kostlivec je jediné, co mě na hře zaujalo. Jinak jde o naprostý stereotip. Takže stáhnout, dohrát a smazat. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Lukáš | 31.05.03 v 17:38

drsní


galerie