recenze

Sun Sun Der

Sun Sun Der

Budete se divit, ale tentokrát název vůbec neodpovídá tomu, co se ve hře doopravdy děje. Ačkoliv je to neuvěřitelné, je to tak. Poněkud zajímavým perexem vám chci dnes představit hezkou shot-em-up střílečku.
Sun Sun Der je zajímavá shot-em-up střílečka. V roli neohrožené lítající holky, se zářicíma rukama, musíte pálit ohnivým střelivem a vyhýbat se množství poletujících brouků. Nicméně, lehce se to řekne, ale hůř provede. A na to můžete vzít jed. Protože obtížnost se nejen zvyšuje, ale vrcholí několika Bossy, jež budete mnohokrát proklínat.

Protože se hra účastnila zimní soutěže portálu Yoyogames, nastolený příběh se trochu shoduje s pravidly. Příběh je tak opravdu jednoduchý. Jednoho dne se Friga, bohyně zimy, dostane do křížového útoku s řádem nepřátel a odpůrců systému, který na zemi je. A vy, v roli bohyně musíte odvrátit tuto obrovskou hrozbu.

Nutno uznat, že na první pohled vás hra opravu dostane. Po chvíli však začne nabírat obtížnost hry neuvěřitelně rychlý spád a tak najít cestu mezi hromadou ničivých žlutých min, které zanechávají hroziví brouci je neskutečně náročné a tudíž i nevyvážené. Samozřejmě si můžete uvolnit cestu střílením, ale ke slovu se dostane i určité množství power-upů, které vás nenechají ve štychu. Cestu si tak lehce probojujete a ani nevíte jak, hra končí. Podobně jako od mé minule recenzované hry, J2O, je i tato hra spíše minihrou, ale snad právě proto může být tak zábavná.

Sun Sun Der si na nic nehraje a prostě vás na chvíli odreaguje. Grafika je velice pěkná a ladí pospolu. Mixuje 3D pohled s 2D grafikou, což je například dobře vidět při průletu nad stromy. Což je velice efektivní a dává pocit, že vážně lítáte. Tento prvek byl už vidět v mnoha indie hrách, ale až teprve nyní ho začínají obsazovat i vývojáři na freewarové scéně.

Pokud máte rádi těžké střílečky a zároveň časově nenáročné hry, rozhodně doporučujeme.

stáhnout hru
fiolax

autor
/ fiolax

Skóre

80 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

milltie

milltie | 07.08.15 v 08:53

Moc mi to nejde.


galerie

Sun Sun Der Sun Sun Der Sun Sun Der

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce