recenze

Submarine Attack

Submarine Attack

Jako velitel ponorky se dnes vypravíte na širé moře, které je plné nepřátelských lodí. Od křižníků až po malé čluny. Váš úkol je jasný- všechny je nemilosrdně poslat do hlubin. Dokud to nezvládnete, nedostanete povolení se vynořit. A zásoba kyslíku není ani zdaleka nevyčerpatelná…
Už při vyučování tajně pod lavicí nebo kdekoli jinde, každý z nás jistě někdy hrál lodě. Na čtverečky rozdělené pole se zakreslenými plavidly, tahovým způsobem vedená bitva, kdo dřív odhalí rozmístění soupeřova námořnictva a potopí jej. Proč se o tom zmiňuji, je jasné. Na velmi podobném principu je vystavěna gamesa Submarine Attack.

Stanete se velitelem ruské ponorky a budete si moct zvolit, zda chcete brázdit vody Atlantiku nebo Tichého oceánu. Zároveň s touto volbou si vyberete i jednu ze tří modifikací, které se od sebe liší počtem a typem amerických plavidel určených k likvidaci. A pak už budete muset na pomyslné hladině, tvořené 10*10 políčky zkoušet zasáhnout cíl. Pokud se vám to podaří, pole se označí jako úspěšný zásah, pokud ne, torpédo padne do vody naprázdno. Každé z několika typů lodí má přesně definovaný počet políček, které zabírá, aby v tom nebyl zmatek, je počet uveden na pravé straně obrazovky spolu s indikátorem která plavidla jsou již zničena a která na svou zkázu teprve čekají. Vystřelit můžete tři torpéda, pak musíte chvíli čekat, než vaši podřízení připraví ke střelbě další trojici. A jak už jsem řekl, vše musíte stihnout co nejdříve, poněvadž vzduchu ve vaší ponorce ubývá. Když se vám povede nepřátelskou flotilu zničit, postupujete do dalšího kola, kde vám vzduch uniká zase o něco rychleji atd.

Vzhledem k tomu, že se skutečně jedná jen o jakousi modifikaci zmiňované stolní hry, její zpracování není nijak zvlášť líbivé, spíše by se hodilo slovo spartánské. Pokud čekáte animace střelby do vyšperkovaných amerických námořních lodí, pak budete zklamáni, protože ony lodě uvidíte pouze na miniaturních obrázcích mimo herní plochu. Zvuky bohužel působí až otravným dojmem. Hratelnost asi vyhodnotí každý sám podle toho, jak jej námět zajímá, rozhodně však nedoporučuji potápět příliš dlouho, protože se Submarine Attack nevyhnul neduh stereotypnosti.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =


galerie

Submarine Attack Submarine Attack Submarine Attack Submarine Attack

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce