recenze

Stronghold 2: Castle Attack

Stronghold 2: Castle Attack

Po pár letech tu máme další pokračování povedené strategické arkády, reklamní hříčky ke komerčnímu titulu Stronghold. Přináší hutnou porci zábavy se zcela novou 3D grafikou a vypečené fígle k obraně vašeho hradu proti nepřátelům!
Vývojáři z Firefly Studios jsou už docela známí tím, že ke svým komerčním titulům dělají reklamní freeware gamesy. K výborné strategii Stronghold tak před pár lety vyšel originální Castle Attack a vcelku nedávno jsme mohli vyzkoušet upoutávkovou arkádu Alien Horde ke komerčnímu Space Colony. Dnes tu mámedruhý díl Strongholdu a s ním i pokračování minihry Castle Attack.

Stejně jako v předchozím díle se vám i tentokrát dostává do rukou hradba s osádkou lučištníků, parta dělníků a základy budoucího hradu. V každé misi máte za úkol dostavět hrad dříve, než přicházející nepřátelé prorazí vaši obranu. Vaše možnosti jsou vcelku rozsáhlé a rozhodně nejde jen o bezhlavou akci, vše musíte pořádně promyslet. Nejběžnějším způsobem, jak znepříjemnit život protivníků přicházejících z okraje mapy, jsou vaši lučištníci stojící na hradbách. Ty můžete mít maximálně tři a v klidných časech se vyplatí některé z nich převelet jakožto dělníky pro výstavby hradu. Jakmile se z temnot na straně obrazovky vynoří znepřátelený voják, je dobré zamířit a vystřelit na něj salvu šípů, protože kdyby se dostal až k hradbám, začal by je ničit.

Nepřátelští nohsledové ale nepřicházejí po jednom a nejsou omezeni na jeden typ výzbroje! V prvních kolech se potkáte pouze s řadovými kopiníky, později však přibudou opancéřovaní rytíři, zákeřní kušiníci, sekerníci a brutální dobývací stroje jako katapulty a beranidla. Obtížnost stoupá každou minutou a zhruba od šesté mise už začíná přituhovat. Naštěstí máte ještě jedno eso v rukávu a tím jsou "středověké zbraně hromadného ničení". Každou z nich je možné použít pouze jednou za kolo, ale věřte mi, že následky jsou strašlivé! K dispozici je vroucí olej k vylití na hlavy nic netušících vojáčků, sprška kamenných balvanů z monagnonu (účinná zejména proti obléhacím strojům) a kutalející se hořící klády, válcující grilované šiky nepřátel.

Po technické stránce je Castle Attack 2 skutečně vyvedený, ostatně dělali jej profesionální programátoři. Velká část herního okna jesice vyhrazena reklamám na Stronghold 2, ale moc rušivé to není (jde o různé screenshoty - dobývání hradů atp.), spíše naopak - podporuje to středověkou atmosféru. Grafika je velice pěkná, zejména různé efekty při hoření nebo dopadech projektilů. Jen mi nějak není jasné, proč tato zábavná, leč celkem jednoduchá hříčka zabírá neuvěřitelných 20 megabajtů. No rozhodněte se sami, jestli vám to za stažení stojí. Milovníci hradů a středověkých bitev už ale nejspíše mají vybráno ;).

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

kingoftheworld | 13.05.07 v 20:26

Tohle si fakt vsichni zahrajte!!! Fakt uplne suprova hra... Urcita stereotypnost tu je.. ale nepratele maji porad lapsi a lepsi bojovniky... takze se opravdu nenudite a hra je level co level tezsi... U me ma tahle hra tak 95% protoze se u ni fakt bavim ;)Vsem doporucuju... btw, zatim sem se dośtal do 8. levelu a dal to nejak nejde :)

kingoftheworld | 13.05.07 v 17:48

Looool, pekne zabavna hricka, grafika sice opravdu neoslni, ale pokud vam toto tema her vyhovuje, tak je hratelnost opravdu nekoncici. Od teto hry jsem popravde moc neocekaval, takze me dost prijemne prekvapila, skoda reklamy, ale myslim ze tuto hru se opravdu vyplati vyzkouset :)

Drake | 04.01.05 v 01:04

trosku slusnosti do toho umirani lidi. nechovejte se jako zvirata

Kronos | 03.01.05 v 19:48

Ses,ses,ses

Bagr | 03.01.05 v 17:01

Piča,piča,píča


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce