recenze

Streets of Rage Remake

Streets of Rage Remake

Pokud jde o Streets of Rage, nejspíš se neubráním nostalgii, která přichází ve skvěle zpracované předělávce. Však to také trvalo osm (!) let, než světlo světa spatřila finální verze. Axel a spol. opět obrážejí ulice města a bude to pořádná řežba.
Já a moje SEGA Mega Drive jsme u této hry strávili spoustu času. A s potěšením mohu oznámit, že si i tento titul, který má v názvu remake, zachovává ono základní jádro originálu a přichází i s něčím novým.
Už v oblasti nastavení hry se musím zastavit a zmínit pár věcí. V první řadě je to multiplayer. Přítomnost druhého živého hráče asi nikoho nepřekvapí, ale zde je navíc i možnost ovládání druhého hráče umělou inteligencí. AI si navíc můžete nastavit, zda bude agresivní, obranná, vyvážená, nebo vymatlaná – stupidní. V kombinaci s nastavením obtížnosti a počtu životů se tu vytváří zajímavá a dlouhá trvanlivost hry. Jako malý detail, byť ne zanedbatelný, lze vypnout/zapnout vzájemná zranění. Když se to v jedné chvíli pořádně semele, uštědříte spoluhráči řádku nechtěných úderů, což jistě nepotěší, a tak vzájemná zranění vypnete. Na druhou stranu přijdete o možnost s kolegou jisté bojové kooperace…

Příběh je poměrně tuctový. Odehrává se nějakou tu chvilku po likvidaci finálního padoucha a zločinecký syndikát, který nejspíš vede hádejte kdo, zamořil ulice zločinem a policie nestíhá.
Na výběr máte ze šesti postav a nechybí žádná ze „segového“ provedení. Před vrhnutím do boje se odvine ještě část příběhu a zvolená lokace, ve které to bude chtít nastolit pořádek.
Samotná a hlavní náplň pak obnáší staré dobré „mlátíme všechno a všechny“. V této složce je hra naprosto totožná s originálem. Stejné pohyby, stejné údery, stejná comba. Dokonce jsem rozpoznal i totožnou hudbu, takže milovník originálu si přijde na své a bude jako doma.
Nepřátele jsou opět rozděleni na řekněme slabší a na silnější bosse. Každý z nich má jméno, takže nelikvidujete žádné anonymy :-).
Základní dvojice úder a kop spolu se skokem je doplněna o speciální údery. Opatrně, jejich síla je kompenzována úbytkem života.

To by bylo ve stručnosti vše staré. Teď pár slov o nových prvcích. Některé z nich jsem už zmínil. Dále jsou to nové lokace. Grafika hry zůstala zachována, ale lokace jsou jiné. Stejně jako příběh a nakonec i nějaké ty monstrózní útoky. Naši hrdinové si tu docela tykají s policií. Je tu k dispozici i pár zamčených položek a bonusů a miniher.

Celkově? Nádhera! Hratelnost zůstala původní, a tak je tu před námi zábava na hodně dlouhou dobu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 01.10.16 v 09:12

bojovka


galerie

Streets of Rage Remake Streets of Rage Remake Streets of Rage Remake Streets of Rage Remake Streets of Rage Remake

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce