recenze

Street Bike Fury

Street Bike Fury

Právě dnes vám představujeme poslední kousek autora Shawna Noela, který se už bohužel k tvorbě her nedostane. Vaším úkolem bude z rychle jedoucí motory likvidovat nepřátelé a nouze nebude ani o nějaké ty akrobatické kousky.
Když jsem před několika málo dny psal smutnou zprávu o smrti známého vývojáře Shawna Noela, nemohl jsem tomu v žádném případě uvěřit. Není to totiž tak dávno, co jsme si s tímto člověkem velmi příjemně popovídali. Jeho následující počiny pak opět dokázaly, že si Shawn titul nekorunovaného krále Game Maker her zaslouží, protože nápad, hratelnost a zpracovaní u jeho her byly vždy prakticky dokonalé. Ostatně, třeba jeho předposlední pokus s názvem Mini Golf Pro, mluví jistě za vše.

Bohužel Shawn už není mezi námi. Na Street Bike Fury jsem se proto rozhodl zaměřit jak jen to šlo, abych o poslední hře tohoto velikána dokázal zjistit prakticky vše. Rovnou vám mohu říci, že oproti hrám jako Infection či Jetz Fusion bude vaším úkolem „pouze“ zůstat na živu co možná nejdéle. V náhodně generovaném prostředí se neustále budete projíždět na motorce a v cestě vám bude stát nejedna překážka za druhou. Možností jak těchto zábran zbavit, je samozřejmě více, můžete je buďto přejet svojí motorkou, rozstřelit jednou z vašich zbraní či je přeskočit. Vyjma cedulí, značek a jiných zábran, budete mít tu čest i s chodci. K tomu všemu vás budou pronásledovat i nepřátelé na motorkách a jim podobná individua. No nebudeme to dlouho natahovat. Za každé úspěšné překonání čehokoliv budete odměněni nějakým tím bodíkem k dobru. Pokud se vám navíc podaří udělat více akcí najednou, bude pro vás k dispozici speciální bodová kombinace. Se svojí motorkou můžete rovněž provádět i kaskadérské kousky. Možností, jak si přivydělat bodíky, je skutečně nespočet.

Zastavit vás může jen nulový stav vašich životů. V tom okamžiku se vám provede rekapitulace a vy se dozvíte konečný stav, který kupodivu může nabývat i záporných hodnot. Výsledek pak můžete poslat na internet a porovnat s ostatními. Než se ale dostaneme k samotnému hodnocení, rád bych se pozastavil u jedné věci, která mě opravdu zaujala. Na mysli mám Bullet Time. Zkušení hráči jistě vědí oč jde, ostatním bych doplnil, že se jedná o speciální zpomalení času, kdy vidíte rychlost vašich pohybů pekelně pomalu a můžete se v klidu a bez zábran soustředit na likvidaci, která se stává opravdovým potěším. Právě tento režim je k dispozici i zde. Aktivuje se vždy ve vhodnou chvíli a můžu vám říci, že se nudit rozhodně nebudete. Technické zpracování je velmi solidní, potěšilo mi již zmíněné náhodně generované prostředí. Pocit stereotypu se rozhodně jen tak rychle nedostaví. Ocitnete se na vodní hladině, na střeše vlaku, uprostřed staveniště a na mnoha jiných místech. Shawn si skutečně dal opět více než záležet a já bych vám tuhle hru rád doporučil. Zároveň bych rád tento text věnoval památce tohoto talentovaného vývojáře.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

Street Bike Fury Street Bike Fury Street Bike Fury Street Bike Fury Street Bike Fury

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce