recenze

Stop the Express

Stop the Express

Hit firmy Hudson Soft z roku 1983, z dob počítačů ZX Spectrum a Commodore 64 je zpátky v povedeném a hlavně hratelném stejnojmenném remaku. Pojďte buď zavzpomínat nebo zjistit, co tenkrát frčelo. Možná vás to překvapí…
Už je to dávno, co jsem mastil hromadu tehdejších hitů na našem Commodore 64. Některé kousky byly už tehdy opravdu hratelné, ačkoli šlo většinou o jednoduché arkády. Ale třeba takový Aztec, jehož remake si můžete tady na FreeGame.cz stáhnout a vyzkoušet, byl opravdu hratelný. Stop the Express z roku 1983 je starší než já a původní verzi znám jen ze screenshotů. Každopádně jsem ale hrál předělávku na PC od JD Games a můžu zodpovědně říct, že je to dodnes hratelné. Při brouzdání netem jsem se mimo jiné dověděl, že tahle hra skončila na čtvrtém místě v seznamu 100 nej her na ZX Spectru.

Hra sestává ze dvou fází. V první běžíte po střechách vagónů s agenty, kteří po vás vrhají nože, v zádech. K tomu musíte přeskakovat mezery mezi vagóny a skrčovat se, když vlak míjí sloupy. Ve druhé jste již uvnitř vlaku. V každém vagónu jsou na stropě madla, na která musíte vyskočit vždy, když kolem prochází agent. Problém nastává ve vagónech, ve kterých jsou tato madla pod bedlivým dozorem mechanické koule.

Schválně si to zkuste, jednak je ta hra opravdu hratelná, jednak je to historický, sběratelský kousek. Takže tajným agentům zdar!

Poznámka: Poslední screenshot je pro srovnání z původní verze pro ZX Spectrum.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Stop the Express Stop the Express Stop the Express Stop the Express

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce