recenze

Sticktra 2

Sticktra 2

Skupina Smoking Monkey Software se rozhodla přinést na naše počítače další hopsačku a obohatit tak tento žánr o další titul. Dostanete se do role udatného a neporazitelného bojovníka. Stojí to ale opravdu za to?
Ať už se jedná o neohroženého bojovníka, který se vydává na nebezpečnou cestu ztrestání zlých individuí, o schopného instalatéra, který však nemá na práci nic jiného, než se potulovat po světě plném plošinek a nástrah (Super Mario), nebo o šedivého králíčka (Panik in Chocoland) - můžeme nalézt jeden společný bod, jímž je právě ona arkádovost. Přes celý herní svět se totiž přenášíte nikoliv po zemi, ale spíše vzduchem. Už z úvodu je jasné, že nás dnes čeká onen neohrožený bojovník. Příběh hry je natolik ohraný, že ho povím jen ve zkratce. Jste nadčlověčí voják ze země Fronk. Tuto zemi jednou za 2000 let napadne jakýsi démon. Ta doba právě přišla, a proto jste tu vy. Abyste zlosyna zastavili.

Jak cítíte z příběhu, nic moc originálního to zrovna není. A musím vám říct, že ani hra se sama o sobě moc originalitou chlubit nemůže. Je totiž vyvedena ve velice naivní, až bych řekl primitivní grafice, která jí je bohužel osudová. Procházíte světem, jenž je složen výhradně z plošinek, na nichž se pohybují nepřátelé a přes něž musíte přejít vy. Když už jsem se zmínil o nepřátelích - ti jsou stejně naivně provedeni jako celá hra. Tanky, které jsou vám do pasu, lehce smetete svým samopalem z povrchu zemského. Největším nepřítelem, jak už to někdy bývá, si tedy nakonec budeme spíše my sami, protože obtížnost hry graduje ve chvílích, kdy musíte přehopsávat po malinkých plošinkách. Nejsou však tak malinké, aby se to nepovedlo i miminu. Připadá vám to jako gradace ubohé? Mně taky. K dobru je však nutno přidat to, že máte možnost si hru uložit, a také velice snadné ovládání - vystačíte si s kurzorovými šipkami a mezerníkem pro střelbu.

Protože celá Sticktra 2 vlastně o ničem jiném než o herním světě jednoduše není, musíme hledat něco jiného, v čem by mohla alespoň trošku vyniknout. Kupodivu takový moment nalézáme třeba v doprovodné hudbě. Pro někoho může být sice poněkud monotónní, mně však připadá, že vhodně dokresluje celkově ponurou atmosféru hry. I to by mohl být jeden ze světlých momentů, ona atmosféra. Obávám se však, že pro svou celkovou nezáživnost se nikdo o atmosféru nakonec starat nebude. Sticktra je totiž, přiznejme si to, i docela jednoduchá. Pokud už se vám stane, že se vám nějaké ta nepřátelská střela strefí do těla, brzy najdete lékárničku. Zkuste si hru sami a uvidíte...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce