recenze

Starquake

Starquake

Dnešní hra je sice trochu staršího data, čemuž nasvědčuje i archaická grafika, přesto se u ní pobavíte stejně dobře, jako u kterékoliv jiné hry. Krom neustálého střílení je po vás vyžadováno i trocha logického myšlení a uvažování. Starquake je prostě titul, se kterým se nebudete nudit.
Ve Starquake se ujímáte kosmonauta, kterému se "povedlo" havarovat na neznámé planetě plné nepřátelských živočichů. Hrdina se samozřejmě snaží svou loď opravit, ale bez náhradních dílů to jen tak nepůjde. Aby se k nim dostal, bude muset překonat spoustu překážek a především hromadu nepřátel. Jeho skafandr mu umožňuje dosahovat neuvěřitelných výkonů, ale k tomu potřebuje baterie. Ty se naštěstí válejí téměř všude, stejně jako náboje ke zbrani.

Jak jsem se již zmínil v úvodu, Starquake nám předvádí trochu postarší, přesto líbivou grafiku. Hudba je na tom ještě o něco lépe a i když se jedná o jednu stále se opakující smyčku, její temný podtext dodává hře tu správnou atmosféru. Enjoy!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Marian | 15.05.07 v 14:20

Originál této hry je z roku 1985, já jsem na ní jako junák extrémně ujížděl. Byla to ve své době Hra Her. Můžete si ji v originále zahrát online např.tady: http://zx-spectrum.wz.cz/rubriky/Online/online.php
:-)


galerie

Starquake Starquake Starquake