recenze

Spacebar

Spacebar

Hra jako dělaná pro zapřísáhlé abstinenty, ale samozřejmě také pro ty, co mají chuť si jen tak zastřílet. To je Spacebar. Klasická zaměřovačka, která zabaví víc než na jedno odpoledne.
Lidé znalí jazyka anglického se asi nebudou divit, že celé prostředí hry je zasazeno do jakéhosi vesmírného baru, kam hráč přichází s jediným a pro většinu z nás nepochopitelným cílem – pokud možno toho vypít co nejmíň. Ale budiž.

Ocitáte se tedy ve vesmírném baru. Kdo by však čekal, že jako barmanky tu budou příslušnice něžného pohlaví, má smůlu. Místo toho za barem kmitají dva roboti, kteří mimochodem nápadně připomínají Archiho z Hvězdných válek, a kteří se vás snaží opít v co možná nejkratší době. Uvnitř baru neplatí zemská přitažlivost, a tak roboti servírují nápoje na zvláštní tácky, které pomalu ale jistě plavou vzduchem k vaší hlavě. Zbývá vám jediná obrana. K dispozici máte zaměřovač, kterým musíte sklenice trefovat. Dělají to však poměrně rychle, a tak po chvíli poletují vzduchem pivo, červené a bílé víno, Martini, ale i mléčný koktejl, jablko ba i hruška se výjimečně objeví na podnose. Každý zásah je bodově ohodnocen přičemž nejvíce má ovoce a mléko. Zvlášť zajímavý je moment, kdy se váš plechový nepřítel otočí, aby doplnil zásoby. Na zádech má jakousi Achylovu patu, přesněji řečeno růžové pole, po jehož trefení můžete zacílit na police přeplněné lahvemi a to se pak sype nejen sklo, ale i body.

Vaše počínání sleduje také osazenstvo sedící u stolů, které je převážně tvořeno obludami z jiných galaxií. Ani oni se však mezi sebou nestydí šmelit náboje, a tak neváhejte a překažte jim to. I to je samozřejmě bodově ošetřeno. Za okny baru se tu a tam míhají zbloudilé raketoplány, osamocení kosmonauti či dokonce velké krávy. Napalte to do nich rovněž. Na okraji baru ještě posedává sličná slečna (muž) a je ve vašem zájmu, aby k ní doputovalo co nejmíň alkoholu.

Hra je omezena limitem 90 vteřin, ale pokud jste špatní střelci, budete končit dříve se značně omezenými pozorovacími schopnostmi. Na konci se řadíte do střelecké tabulky o deseti místech. Pozor! Za rozbité tácky jdou body dolů. Grafická stránka je více než solidní a když jsou vaše střelecké orgie doprovázeny vkusnou hudbou, není co řešit. Každopádně lze Spacebar zařadit do lepší poloviny střeleckých pařeb. Takže pokud máte chuť, kopněte do sebe tenhle koktejl namíchaný z pohotovosti, rychlosti a přesnosti.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

ivstick | 16.04.03 v 19:01

velice poucne


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce