recenze

Space Plane

Space Plane

Když se řekne „vesmírná střílečka“, každý hráč sebou reflexivně škubne. A není se čemu divit: her podobného ražení plavou ve freewarových vodách desítky, ne-li rovnou stovky. Space Plane však není jen „další z řady“.
První dojem je ošemetná věc. Někdy vás ochrání před řadou nepříjemností, jindy vás – když budeme hovořit o hraní – odradí od vcelku kvalitního titulu třeba jen otřesnou grafikou. A tím se pomalu dostáváme k dnes recenzované hříčce, která si nechává říkat Space Plane. Zapomeňte na hezkou grafiku... oddejte se povedené hratelnosti!

O co jde? Inu klasika... Bylo by snad i zbytečné plýtvat slovy, stačí, když řekneme, že se opět postavíte mnohanásobné přesile, vyzbrojeni nekonečným zásobníkem a především neuvěřitelnou výdrží, díky níž pro vás – narozdíl od nepřátel – není problém utržit nějakou tu ránu. K tomu všemu se však přidává novinka v podobě vylepšování vašeho vesmírného vozítka. Můžete ovlivnit celou řadu faktorů; brněním počínaje, zbraněmi a barvou laku konče. K vylepšování korábu je však zapotřebí zabíjet nepřátele. Nic totiž není zadarmo a v tomto případě to platí dvojnásob, neboť za každý sestřelený nepřátelský koráb dostáváte finanční obnos, který můžete následně vyměnit za nějaký ten upgrade. Motivace tím pádem nechybí – pořád je o co bojovat.

Z hlediska trvanlivosti na tom Space Plane vůbec není špatně. Třicítka misí je zárukou toho, že zábava neskončí hned po pěti minutách a zabere vám hezkých pár chvil. Proč se tedy pod recenzí nenachází vyšší hodnocení, když jsme hratelnost prozatím vynášeli až do nebes? Chybí hudba! Chytlavá melodie se v podobných hrách vyvažuje zlatem, mírně stereotypní herní náplň díky tomu získá úplně nový rozměr. Ale co – aspoň si můžete pustit svou oblíbenou skupinu.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =


galerie

Space Plane Space Plane Space Plane