recenze

Space Patrol

Space Patrol

Vynikající přelomová vesmírná akce! Troufám si říct, že tak originální smíchání žánrů tady ještě nebylo. Česká hra, která chystá již druhé pokračování, je opravdu skvělá a doporučuji ji všem milovníkům sci-fi. Země tě potřebuje, tak sednout za laserové dělo a do nich!
Pokud by si někdo po shlédnutí hry myslel, že se pletu v označení žánru a jde o 3D střílečku, má pravdu. Pokud by se mě ale někdo zastal a tvrdil, že je to vesmírná střílečka, má pravdu také. Dámy a pánové takovou mutaci jsme tady ještě snad neměli. A třešnička na dortu je , že celá hra je z dílen českých Dream Cinema Studios, které také sponzoruje časopis Gamestar, tudíž je i na dálku cítit z tohoto kusu kvalita.

V daleké budouctnosti, kdy zemi napadá emzácká flotila kamikadze lodí, vedení modré planety naverbovalo nejlepší piloty a navigátory pro smělý plán. Kolem Země a dál ve sluneční soustavě se rozestaví několik bitevních stanicí (rozestavení určujete vy před každou misí podle předpokládané dráhy letu flotily) a vy jakožto hráč-navigátor se zhostíte velení nad stanicemi.

Hra samotná je plně ve 3D (kromě interaktivního briefingu a nákupu zbraní a vybavení), tudíž pastva pro oči a nutno říci, že také pro uši, jelikož hudba je vcelku slušná a všechny hlášky jsou vkusně dabované! SP je prostě přelomovou českou hrou tohoto žánru.

Hra má 20 bojových misí v kampani a 17 speciálních. Takže nudit se rozhodně nebudete. Speciální mise se vám budou zpřístupňovat podle vaší šikovnosti v kampani a pokud opět prokážete střelecký um v misích speciálních, tak získáte vylepšení pro vaše stanice v kampani. Tedy jak už jsem předeslal, před každou misí si zvolíte pozici stanic (5) a přepínáním číslicemi mezi nimi pálíte po skupinkách lodí, které musíte zničit dřív, než se dostanou k Zemi. Zdá se vám to lehké? Omyl.

Nakonec snad jen k ovládání. Sice se ze začátku bude zdát trochu chaotické, ale těch pár klávesových zkratek pochytíte hned a celá kanonáda se ovládá komfortně myší, takže směle do boje!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =


galerie

Space Patrol Space Patrol Space Patrol Space Patrol

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce