recenze

Space Hopper

Space Hopper

Baví vás jednoduché akční arkády a hopsačky? Spousta herních módů, levelů a nepřátel a jeden jediný úkol - dostat se dál! K tomu ještě dobrá hratelnost a dynamičnost, zkrátka vše, co jen od podobných her můžete očekávat!
O co ve vůbec ve hře jde? Inu, jste malý robot, který skáče z planety na planetu a střílí. Kolem vás létají desítky různorodých nepřátel, někteří střílí, jiní se do vás snaží jen narazit nebo se tváří jako neškodné planety, na které se dá skočit. Říkáte si, že to musí být nudné a stereotypní? Tak to jste na omylu! Tento zdánlivě naprosto jednoduchý a primitivní styl hry je totiž překvapivě zábavný, vše rychle odsýpá a ani chvíli se nenudíte!

Samotná hra se dělí na několik módů. Level mód je takový zábavný hopsací trenažér. V mnoha po sobě jdoucích levelech se vzrůstajicí obtížností musíte skočit na všechny planetky. Některé se pohybují, kolem jiných krouží lstiví nepřátelé a jiné kolem sebe třeba mají ochranné štíty. Dalším módem je Survival, ve kterém sice opět procházíte (nebo spíše proskákáváte) jednotlivé levely, ale tentokrát ne s cílem skočit na všechny planety, ale zabít všechny nepřátele. Nemusím snad už dodávat, že se obtížnost zvyšuje úměrně s tím, v kolikáté úrovni se nacházíte. Nejzábavnější na celé hře jsou však nejspíš módy pro dva hráče a to buď Coin, ve kterém musíte sesbírat více mincí, jenž jsou rozházeny po obrazovce, než váš protivník, a dále pak starý známý Deathmatch, s cílem jakým jiným než prostě toho druhého zabít.

Po technické stránce je tento titul naprosto průměrný. Grafika je sice přehledná a dostačující, ale rozhodně ne nijak skvělá. Stejně tak hudba, která svým stylem a kvalitou zkrátka odpovídá tomuto stylu her. Ovládání je naprosto jednoduché, ostatně potřeba jsou pouze čtyři klávesy. Zpracování je prostě jednoduché a střídmé, ale jinak vcelku dostačující.

Tak tedy, ptáte se, zdali stahovat či ne? Pokud máte s kým hrát ve dvou hráčích a už vás nudí klasické pařby jako Liero či Bulánci, rozhodně neváhejte a Space Hopper vyzkoušejte, nebudete litovat. Boužel, singleplayerové módy nejsou zas tak zábavné, přinejmenším oproti některým jiným gamesám. To ale rozhodně neznamená, že vás tato hříčka nebude bavit! Pár zábavných hodin hopsání z planety na planetu, to je prostě Space Hopper. Nezklame, ale ani nenadchne...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce