recenze

Space Box

Space Box

Jistý fyzikální zákon říká, že se planety naší Sluneční soustavy nezastaví, ani kdyby napršelo a uschlo. O to víc může některé z vás potěšit pár takových planetek pomocí blíže nespecifikovaného mezihvězdného korábu zlikvidovat. A je to zábavné, věřte mi! :-)
Space Box je velmi přitažlivě zpracovanou hrou a o to větší bylo mé překvapení, když jsem zjistil, že je česká. Se svým plavidlem se ocitnete uprostřed 3D krychle s jediným prosťoučkým cílem - oddělat co nejvíce těles. Mezi nimi se ovšem potulují i speciální koule - Merkur, Venuše, Země, Mars a ostatní planety - které mají každá svou specifickou vlastnost, které mají jedno společné - společně hru ztěžují... Sundat například takovou matičku Zemi znamená (stejně jako třeba obít se o jednu ze stěn krychle) neodvrátitelný game over a její menší kolega Mars se vám naporcuje na několik malých Marsíků. :-)

Audiovizuální stránka, zvláště ta grafická, je na velmi nadprůměrné úrovni, zvláště jde-li o různé barvičky a efekty. Jelikož ve Space Box nefunguje žádný limit co se rotace myši týče, můžete se velmi snadno & rychle ve vesmíru ztratit, ale díky všeříkajícímu nápisu "heat" pod kurzorem zase brzy víte, která bije.

Co dodat? Space Box je překvapivě zábavné a dlouhodobě hratelné dílko, které se jen tak neokouká graficky ani herně. Nejedná se sice o obdobnou space-bombu jakou je třeba Babylon 5, ale pořád si uchovává něco do sebe. Dobrý nápad se holt pořád štědře odměňuje...

stáhnout hru
Jesterka

autor
/ Jesterka

Skóre

85 %

další recenze tohoto autora


diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 2 =

Lokutus | 11.05.06 v 22:29

Kdo řekne, že je to pěkná hra, tak by měl navštívit Chocholouška!

Belgarion_Kolder | 11.05.06 v 16:08

Cituji: Jistý fyzikální zákon říká, že se planety naší Sluneční soustavy, ani kdyby napršelo a uschlo." Že se planety naší Sluneční soustavy co? Chybí tam slovo nebo dvě.
Jinak, hra není po každého, ale pěkná.

Lokutus | 11.05.06 v 11:47

Zdlouhavé, otravné, nezábavné...


galerie

Space Box Space Box Space Box Space Box Space Box

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce