recenze

Space Barnacle

Space Barnacle

Roztomilá a pohodová arkádová gameska pro každého. Projděte barevný svět, zneškodněte všechny nepřátele a dokončete své poslání jako zasloužený vítěz. Tak do toho, pomsta bude sladká...
Pokud sledujete náš server pravidelně, jistě vám neunikl vynikající titul od známého vývojáře Nifflase – Knytt Stories. Povedená explore plošinovka přikovala k monitorům mnoho pařanů a zpříjemnila jim studené září. Pokud máte podobné hry rádi, vězte, že Space Barnacle se enginem Knytta inspiroval. Už po pár minutách vám ale bude jasné, že kvalit této kultovní arkády bohužel nedosahuje.

Zpočátku jsou jediným vaším vodítkem po ztroskotání na neznámé planetě slova vašeho otce – pomsti mě. Nezbývá, než se vydat na cestu jakýmsi fialovým světem, který se časem mění jen lehce. Postavy v něm mohou připomenout třeba nějaké futuristické vesmírné kreatury, také hudba dolaďuje podobnou atmosféru. Škoda že grafika není detailnější a herní okno je doslova miniaturní. Milovníkům retro stylu se ale určitě rozzáří očka. Hratelnost je slušná, procházení, skákání, otvírání dveří oddělující jednotlivé části, objevování, létání na padáku i neustálá střelba – to vše baví, i když se časem může zdát lehce stereotypní a tudíž méně poutavé než zpočátku.

Srovnání s Knyttem se neubráním ani na konci. Space Barnacle je jeho slabším bratříčkem, u něhož se však také dá strávit slušný čas. Hlavně v pozdějších herních fázích nabízí rozhodně více akce, pokud ji hledáte - vyzkoušejte.


stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

silver(katana) | 19.10.07 v 20:29

vyzkousel jsem a mohu rict ze me ta hra dost bavi doporucuju vyzkouset(nedoporucuju hrat v okne ALT ENTER prepnete do fullscreen) 8-)


galerie

Space Barnacle Space Barnacle Space Barnacle