recenze

Sonic Robo Blast 2

Sonic Robo Blast 2

Modrého ježečka jménem Sonic není třeba blíže představovat. Nyní přichází na naše monitory jeho další dobrodružství, kterému k našemu překvapení nechybí takřka nic. Ovšem slovíčko „takřka“ zde sehrává velmi důležitou roli...
Sonic Chaos 2, Legendary SonicChaos II, Sonic Quest, Sonic Ball, Neo Sonic Universe, Sonic the hedgehog: Time Attacked, Mario and Sonic Flash. Ne, nedivte se, že dnešní recenzi začínám netypicky hned výčtem podobných. Ono mě totiž, upřímně řečeno, nic jiného nenapadlo, vždyť jak jinak uvést tak známého hrdinu, jakým Sonic bez pochyby je? Jedině souhrnem všech jeho předchozích působení, mezi něž se nyní může právem řadit i Sonic Robo Blast 2. Podíváte-li se na název vývojářského týmu, který má titul na svědomí – Sonic Junior Team – je vám asi jasné, že jsou to odborníci na slovo vzatí a že hlavní náplní jejich práce jsou právě dobrodružství malého ježečka. A opravdu, na samotné hře je to znát. Nabízí parádní hratelnost, a i když pokulhává v trochu jiných odvětvích, jedná se o skvělý kousek, ale o tom potom.

Hra nijak neoplývá originalitou, všechny přítomné prvky jsme měli možnost již několikrát vidět v jiných titulech, ale přesto je v sobě kloubí nějak jinak, a to lépe. Pojďme si ve stručnosti říct, o co v podstatě jde. Ovládáte jednoho z hrdinů – na výběr máte ze Sonica, ale i jeho podlých protivníků – a snažíte se po herních lokacích posbírat co nejvíce prstenů i dalších, pro úspěch podstatných, předmětů a artefaktů. Ovšem není to tak jednoduché. Předně si budete muset zvyknout na obrovskou rychlost hrdinů, jak známo rychlé honičky jim nejsou cizí, a pořádně si tedy procvičíte své reflexy. Již po několika minutách by ale manipulace s hrdinou neměla činit sebemenší problémy ani těm méně zkušenějším hráčům, jenže stačí na chvilku nedávat pozor a jste tam, kde jste byli původně – tedy v pr…. Tedy chci říci, že se pěkně spálíte. ;)

Co se designu jednotlivých levelů týče, nelze mluvit jinak, než v superlativech. Lokacím nechybí prakticky ani teoreticky nic – na jedné straně úseky, po nichž se můžete prohánět třetí kosmickou rychlostí, o kousek dál místo, které činí problémy i opatrně našlapujícím zbabělcům. To vše je do hry zakomponováno v neuvěřitelné symbióze a vy tak můžete myslet pouze a jedině na nefalšovanou zábavu, oddat se skvělé pohádkové atmosféře a zapomenout na starosti všedních dnů. Idylické projížďky po herních mapách ale nebudou jen tak jednoduché, v cestě vám bude stát nemalé množství „hlídačů“, kterým půjde jen o to, dostat vás na kolena a vysypat vám všechny posbírané předměty. A narazit na ně se opravdu nevyplácí – v sázce je příliš mnoho, jak drahocenný čas, tak ztráta všech bodů za předměty. Á propos – čas. To je jedna z hlavních berných mincí, musíte si na něj dávat velký pozor, protože plyne neuvěřitelně rychle, a jakékoliv sebemenší záseky pak budete muset tvrdě odpykávat. Hratelnost by se dala jedním slovem označit za skvělou, a to jsem se ještě nezmínil o parádním multiplayeru...

To jsem teď ale kapánek přehnal – na jinak zacelené a překrásné pleti se přeci jen najde jedna obrovská vráska. Grafika. Do očí bijící přímo otřesné zpracování si prostě nezaslouží slova chvály, ba naopak – slova ponížení a absolutního znechucení. Pakliže jsem do nynějška mluvil o skvělé zábavě, jistojistě jsem se nemýlil, ovšem musíte mít přimhouřené obě oči… V závěrečném hodnocení se tak vysoce podprůměrné technické zpracování – podívejte se na okolní screenshoty, toto si prostě hra, ač freewarovka, v roce 2005 nemůže dovolit! Velice negativně projevilo, ale pokud vám jediné zmíněné negativum nevadí, neváhejte a přičtěte minimálně dalších deset bodíků!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Tailsmk | 27.03.05 v 21:31

Ale je to Demo! Není to plná hra! Jen to tak vypadá ale je to úplná BOMBA!!!!!!! I když no...

Kenny | 16.02.05 v 19:38

Sonic Robo Blast 2 je super hra i když těšce stáhnout

milda | 13.01.05 v 19:40

supr


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce