recenze

Somewhere in the Space

Somewhere in the Space

Vektorová grafika byla fenomén tak před 15 lety. Modifikované čáry představující vesmírné lodě se sice přežily, nicméně proč si toto retro trošku nepřipomenout? Dnešní střílecí kousek má minimálně na chvilku něco do sebe, ne? Tak to zkuste a uvidíte…
Zvláštní to dnešní hra. Znovuzrození vektorové grafiky není sice na pořadu dne, ale Somewhere in the Space je pro nostalgiky mého ražení vodou na mlýn. A proto ji tu dnes máme.

Ti z vás, kteří ještě neomdleli při prohlížení jednoduché pra-grafiky z vytípaných screenů dnešní hry, nechť si přečtou následující řádky. Ti, kteří bohužel omdleli, nechť si po probuzení uvědomí, že nebýt takovýchhle - z dnešního hlediska - pravěkých vektorových zobrazení, nebylo by možná dnes na světě 3D akcelerátorů. Toliko poznámka na začátek. V dnešní hře se ocitáme v roli pilota virtuální vesmírné lodi a naším jediným cílem je pomocí myšoidního ovladače trefovat pseudo 3D vektorové objekty, které se na nás vynořují z okolního pustého vesmíru za současného navyšování našeho herního skóre. Princip hry je tak jednoduchý, že jednodušší už ani být nemůže. Ale při jeho hraní jsem si uvědomil, že bez těchto velmi velmi jednoduchých her bychom dnes byli možná někde jinde, někde, kde tři dé je ještě ve stadiu vývoje.

A doufám, že ti rozumní z vás to pochopí a ocení minimálně tím, že si hru stáhnou a zahrají. Nepředpokládám, že to bude hraní dlouhé, ale rozhodně to stojí za chvilkovou pozornost a zamyšlení.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Somewhere in the Space Somewhere in the Space Somewhere in the Space Somewhere in the Space