recenze

Siege

Siege

Je libo dobýt nějaký hrad? Chcete, aby to zase netrvalo moc dlouho? Stačí vám deset minut nebo dokonce jen minuta? A máte opravdu dobré oči? Pokud na všechny tyhle otázky odpovíte ano, máte možnost si něco takového vyzkoušet.
Jak už je z názvu patrné, Siege je dobyvatelská hra, ovšem nejde o žádnou strategii. Máte na výběr jeden z šesti možných hradů a věřte, že opravdu hodně záleží na tom, který si vyberete. Ve hře totiž máte základní panel se čtyřmi různými surovinami, pokud to tak můžu nazvat. Jedná se o: železo, dřevo, oheň a magii. Docela nesourodá skupinka, co? No a ty pak přesunujete ve spodní části panelu tak, aby byly vedle sebe vždy takové, které se automaticky přemění na jednu z dvaceti možných jednotek. Tohle vysvětlení asi moc jasný není, tak dám příklad. Když vytvoříte dvojici, skládající se z prvku dřeva na levé straně a ohně na pravé, automaticky dojde k přeměně na lučištníka se zápalnými šípy a toho pak mezerníkem „vypustíte" do bitvy.

Tam si odkroutí své a zmizí z obrazovky. A tak pořád dál, dokud se dostatek vašich jednotek neprobojuje do nepřátelské tvrze. A tady je právě ten zádrhel. Jednotek je sice dvacet, ale každá má svoji technologickou úroveň, takže ty nejpokročilejší zvládne vytvořit jen jeden z 6 hrdinů na začátku hry. Ten sice nemá moc dobrou odolnost a jeho obrana se hned sype, ale co je to platné, když vytvoří ty nejmocnější zbraně, které bezpečně odrazí všechny ty zoufalce primitivnějších hrdinů. Hrůza pak je, že právě ti sympatičtí hrdinové, za které by člověk rád hrál, jsou právě ti největší primitivové. Musím uznat, že se jedná o velice netradiční pojetí hry a jakmile si zapamatujete sestavy všech jednotek, máte vystaráno a budete se určitě bavit.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Kowodo | 22.04.03 v 21:58

Pokud by jste nekdo znal vsechny kombinace, byl bych za ne vdecny. predem dik.

Kačenka | 21.10.02 v 18:52

Ja jsem ji jeste nevidela.Tak nemuzu soudit


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce