recenze

Siburi Game

Siburi Game

Kvalitní bojovka je vždy příjemným zpestřením, jak se pořádné odreagovat. Jasně, ne každá je sice tak hratelná jako ty ze série Mortal Kombat nebo z konzolových hitovek Tekken, každopádně i tak se některé za svůj výkon nemusí stydět.
Když nově nahlédnete do naší rubriky Bojovek, můžete si všimnout, že zde máme jak tituly slabší, tak i ty lepší. Mezi ty kvalitnější bezpochyby patří Super Cosplay Wars Ultra či Rumble Box. Otázkou ale zůstává, kde zařadit titul dnešní?

No abych v dnešním textu nerozepisoval nějak extra moc úvah, raději se už nyní zaměřím na samotné hodnocení, které vás nepochybně bude zajímat. Siburi Game je prostě a jednoduše bojovka jako vyšitá, kterou můžete hrát buď samostatně proti umělým protivníkům anebo proti živému protihráči, kterého musíte přizvat k sobě domů a vměstnat ho ke své klávesnici, protože jiná možnost multiplayer hry zde bohužel chybí. Ať se už rozhodnete jakkoliv, pokaždé bude před vámi nelehký úkol. Musíte si vybrat bojovníka, s nímž prověříte soupeřovu odolnost. Jejich počet je ovšem dosti nízký, což má bohužel za následek fakt, že mnoho zajímavých tváří nepoznáte. Na druhou stranu ale máte větší šanci poznat jejich všechna jejich slabá a silná místa.

Všichni bojovníci totiž umí jeden speciální útok, který jim sice ubírá životy, každopádně podaří-li se s ním zasáhnout oponenta, je tato ztráta akceptovatelná. Nechcete-li ale tuto možnost přijmout, můžete se i přesto pokusit nepřítele zasáhnout něčím lepším než je jen rána pěstí, popřípadě kopancem na citlivá místa. K dispozici jsou podobně jako v již zmíněné sérii Mortal Combat speciální komba, která při správném postupu vytvoří jeden z mnoha efektů. Můžete tak protihráče zasáhnout velice efektivní kuličkou popř. nasadit velmi rychlý protiútok, jenž rozhodně nebude nikdo očekávat. Jejich přesný výčet je s největší pravděpodobností sepsán v přiloženém manuálu. Ten je ale bohužel nepoužitelný, protože hra je původem z Japonska a tak na angličtinu zapomeňte. Některé znaky jsou bohužel zcela nepoužitelné. Budete se tedy muset spolehnout pouze na metodu pokus a omyl. Ostatně, podaří-li se vám objevit nějakou zajímavou kombinaci, neváhejte se o ni s ostatními v našem diskusním fóru podělit.

Hra obsahuje i celkem slušnou možnost nastavit si vše pouze a jen dle vašich představ. Bohužel i zde je většina textů popsaná stejně nesmyslnými znaky jako v případě manuálu, takže budete-li chtít nastavení nějak výrazně ovlivnit, budete muset zkoušet vše tak nějak naslepo. To naštěstí neplatí o nastavení ovládání, kde sice jsou texty opět nesrozumitelné, přesto nepochybuji, že se orientujete celkem rychle. I celkové zpracování je více než solidní. Nemůžete sice počítat s efekty jako u hry Super Cosplay Wars Ultra, přesto titul se nemá rozhodně za co stydět. Je velmi slušně hratelný, má solidní zpracování a nebýt všudypřítomné japonštiny a nedostatku bojovníků, mohli bychom jít s hodnocením ještě výše. I tak se ale jedná o velmi solidní parádičku, kterou rozhodně doporučujeme.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =


galerie

Siburi Game Siburi Game Siburi Game Siburi Game Siburi Game

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce