recenze

Shuttle 2

Shuttle 2

Dnes se nám tu objevuje další solidní hra vytvořená v Game makeru, která se snaží dokázat, že arkáda s raketkou v hlavní roli má ještě co nabídnout. A že se jí to daří! Shuttle 2 je zajímavá a zábavná hra v retro stylu, která rozhodně stojí za stažení.
Tak tedy bez okolků hupsneme rovnou do hry. Kupodivu ovládáte raketku, která umí střílet horizontálně a pouštět bomby vertikálně, případně odpálit menší jadernou hlavici. Jak vertikální, tak horizontální střely se dají samozřejmě mohutně upgradovat z nalezených bonusů, které padají ze sestřelených nepřátel. Ale ještě kousek zpátky. Vaším úkolem totiž nezvykle není prostřílet se na konec levelu, ale proletět jím a zničit všechny cizácké budovy, což je samo o sobě sem tam docela obtížné, protože raketka se ovládá takovým zábavným způsobem (ostatně vyzkoušejte si sami).

No a teď zase vpřed k těm nepřátelům. Těch je totiž několik druhů a neustále se objevují na různých místech po levelu. Střílet je nemusíte, ovšem po chvíli jich je po levelu tolik, že se situace nedá zvládat, kromě toho z nich padají bonusy, takže se vyplatí jim chvilku obětovat. Je ovšem ještě jeden způsob, jak se jich zbavovat - nazval bych to takovým přirozeným snižováním stavů. Raketky se totiž můžou srazit a explodovat a tento děj můžete ovlivňovat, neboť raketky létají různými styly – některé jdou přímo za vámi, některé jen tak létají zprava doleva atd. Jedině kombinací těchto dvou stylů obrany je možno přežít, případně dostat se do dalšího kola, protože hra je opravdu latexo-bičíkově těžká. Což jí mimochodem na hratelnosti jen přidává.

Grafika je v zábavném retro stylu a perfektně sedí ke stylu hry – působí takovým tím dojmem, že si na nic nehraje a prostě se jen snaží hráče pobavit a přitom brutálním způsobem zmučit jeho trpělivost. Zvuky jsou na tom podobně, vlastně docela pěkné, stejně tak hudba dobře podbarvuje celkovou atmosféru, ačkoliv po půl hodině pokusů pokořit jedno a to samé kolo už možná může začít nudit.

Celkově se jedná o skvělou pařbičku, která perfektně využívá schopnosti Game makeru – nehraje si na velkolepé dílo a má přitom skvělou hratelnost, která chytne a nepustí. Vážně, Shuttle 2 je výzvou pro každého, jak pro brutální FPSkáře, kteří budou s libým výrazem na tváři posílat raketky do křemíkového nebe, tak pro hráče logických her, ti budou počítat trajektorii, kterou se všem nástrahám vyhnou a dokončí level v rekordním čase a nakonec i pro stratégy, neboť ti se budou tradičně snažit využít něco z každého, přičemž se budou prokousávat přes nešikovnost svých prstů na klávesnici. Vážně lidi, nechte už toho čtení a stahujte.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

cichlasoma | 18.03.07 v 09:32

vykorespondoval jsem od autora soubor s ulozenym stavem hry, kdy jsou vsechny levely pokoreny na uroven easy, takze je do vsech pristup, nemusite postupovat po rade, dvojka je napriklad dosti tezka a petka uplne extremne. tak kdo by mel taky zajem, muze se mi ozvat na mail (nebo se taktez obratit na JB samotnyho, samozrejme...)
ja osobne jsem snad nikdy nehral lepsi hru.
:-)

cichlasoma | 06.03.07 v 04:15

Vojtěch: No aspoň někdo umí ocenit perfektní hru!!! :-)))


galerie

Shuttle 2 Shuttle 2 Shuttle 2 Shuttle 2