recenze

Shoot

Shoot

Jeden z velikých zahraničních serverů freeware her o této gamesce napsal, že je to nejlepší letecký bojový simulátor zdarma ke stažení na internetu. Jestli je to pravda, to ať posoudí každý sám. Předpoklady k tomu Shoot skutečně má, jen čtěte dále.
Shoot k nám přicestoval až z Japonska, takže se nesmíte divit, že i jazyk, kterým hra hovoří, vám bude připadat poněkud neznámý. Naštěstí toho zase nebudete muset tolik překládat, tedy vlastně nic. Než přejdeme k popisu, možná by vás zajímaly některé jiné simulátory, abyste je mohli porovnat. Tak vybírejte mezi Airlane 3D, YS Flight Simulator, Flying Model Simulator, The Ocean Battle nebo Warbirds.

Chtěli byste mít vlastní stíhačku a létat s ní nadzvukovou rychlostí ve 3D světě? Tak právě tohle, a nejen to, nabízí hra Shoot. Po spuštění se hned nahraje první úroveň. Nebojte se, opravdu nemusíte překládat ve hře naprosto nic, tedy až na dotaz, zda chcete ukončit hru. Ovládáte moderní stíhačku pomocí šipek. Před sebou vidíte rozsáhlý 3D svět s mrakodrapy. Na zemi jsou silnice, voda a všechno jako ve skutečnosti. Vidíte okno s několika ukazateli. Po chvíli se zorientujete a najdete ukazatel rychlosti, výšky, dále radar a stav zbraní. Před vámi je těžký úkol. Musíte si poradit s několika protivníky, jak jinak než vzdušnou bitvou. Své letadlo můžete ještě ovládat změnou rychlosti, to děláte tlačítky Y a X. K dispozici máte nemalý arsenál zbraní. Klávesou V střílíte rakety, pomocí C jen samopal a pomocí S menší střely.

Prostě si v tom vyhrajete a máte téměř neomezené možnosti. Radarem zjistíte pozici nepřátelských letadel a pak už je jen musíte zničit. Jakmile se dostanete na určitou vzdálenost, něco pod 1 km, pak se budou rakety navádět samy na zaměřený cíl. Po pár přesných zásazích bude po nepříteli. Samozřejmě musíte zničit více letadel a nakonec na vás ještě čeká veliký boss v podobě opancéřované lodi nebo vzducholodě. Po celou dobu vašeho letu si musíte dávat pozor na střely vystřelené protivníky a mířící směrem k vám. Na všechny vypálené střely upozorňují šipky pod hlavním oknem. Máte k dispozici energii, která se vaším trefením snižuje. Pokud o ni přijdete zcela, nic se neděje. Stačí potvrdit znovu zapojení do hry a objevíte se s novou stíhačkou o kousek dál. Můžete pokračovat ve střílení. Jakmile si poradíte s hlavním velkým bossem, postoupíte do dalších úrovní. Dostanete se do tří různých lokací, takže si to užívejte.

Je na řadě hodnocení. Jak už jsem zmiňoval, vše je ve 3D. To je veliké plus, k tomu ještě atmosféru dokresluje realistické prostředí a zvuky. Vše je doprovázeno příjemnou hudbu v pozadí. Co víc si může hráč freeware přát?? No, myslím, že si Shoot určitě zaslouží vysoké hodnocení. Navíc je soubor velice malý ve srovnání s celkovou kvalitou. Tak co, myslíte si, že se jedná opravdu o nejlepší simulátor na freeware scéně? ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

KIWI | 17.02.04 v 19:36

dost dobrý

Skejťák | 16.02.04 v 19:01

Tak to je good

sysna | 21.01.04 v 18:44

tak co je to dobry??

Honig | 09.12.03 v 18:41

Já to právě stahuju, takže nevím jaké to je.
Neni to ani žádná eroťárna, což mě mrzí.
čau

Petr Vadlejch | 07.12.03 v 16:43

to je možné, ale výrobce hry zadal tyto požadavky. řídíme se jimi. pokud to funguje i na nižší konfiguraci, o to je to lepší.

Feridon | 07.12.03 v 16:19

mate tam chybu.nema to pozadavky 450mhz ani 128 RAM ale vo dost mín


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce