recenze

Shadow Arts

Shadow Arts

Přáli jste si někdy, aby někdo od Microsoftu dostal tučňákem po hlavě? Jste blázni do manga obrázků? Nebo máte slabost pro divy, ovládající "stínové disciplíny"? Nebo snad všechno dohromady? Neváhejte a stahujte. Shadow Arts je tu pro vás!
Dnešní bojovka je v několika věcech zvláštní. Jednak je docela zábavná (víme, jak dopadá spousta freeware titulů s "mlátičkovou" tematikou). Za druhé, charaktery jsou samé ženy a za třetí, Shadow Arts je jedna velká parodie na nejrůznější operační systémy a společnosti..

Co tím myslím? Několik příkladů - Mie Sasazuka. Sasazuka je japonské ředitelství Microsoftu. Mie po vás bude s chutí házet IE prohlížeč nebo vás srážet k zemi Wordem. Nebo - Rina Toba, střílející tučňáky (nepřipomíná vám to jméno Linus Torvalds?), Aiho Idei - Idei je bývalý generální ředitel Sony, Aibo je robotický pes od této firmy. Rinko (alias Ringo) si zase vždy po boji zakousne jablíčko (Apple Corps.)...

K dispozici máte celkem osm bojovnic za práva korporací, jejichž ovládání je vcelku rozmanité, přesto však intuitivní, rychle vám přejde do krve. Základní údery a komba mají všichni stejné (celkem je jich asi dvanáct, které se u každé postavy ovládají shodně). Jinak vypadají a mají také trochu jiné účinky, ale "ťukají" se stejně. Pak mají někteří ještě své vlastní útoky a opět všichni ovládají extra komba. Ty vyžadují nabití (pod ukazatelem zdraví máte ještě lištu ukazující dostupnost spec. úderů). Ve výsledku máte velice hratelný a na freeware poměry překvapivě kvalitní titul v příjemné manga grafice.

Hra má ale i své stinné stránky, na které přijdete hned...ostatně hned při instalaci. Místo hezkých, oku lahodících písmenek, se na vás totiž budou šklebit samé otazníky - předzvěst Japonštiny. Instalací projdete na první, druhý pokus (tlačítko "Install" je to dole, více vlevo), ve hře na vás už budou mluvit víceméně anglicky. Jenom s Options budou problémy (až si budete chtít změnit klávesy), ale když jsem si s tím poradil já, dokáže to každý :) Komba a útoky jsou popsané na homepage, ta je však pro nás opět (doslova) jeden velký otazník, takže si na speciální pohyby musíme přijít sami. Naštěstí to není tak složité, jak to u podobných her bývá..

Stahujme tedy, máme před sebou nadprůměrné dílko, kterému nechybí trocha toho vtipu. Kdo překousne delší dobu stahování, toho čeká zábava na víc než jen pár minut.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =


galerie

Shadow Arts Shadow Arts Shadow Arts Shadow Arts

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce