recenze

Sentinels

Sentinels

Zajímá vás, jak dopadla rychlosoutěž na serveru Gamecode? Vyhrála ji hra Sentinels, kterou vám dnes představím! Taktický souboj několika tanků, na jehož konci zbude jen jeden – ten nejlepší! Vyzkoušejte, jestli se jím stanete právě vy!
Sentinels jsou jakýmsi speciálním druhem tankových bitev. Hlavně díky své výjimečnosti se nejspíše stali vítězem soutěže na serveru Gamecode, neboť podobnou hru dnes najít na freeware scéně by asi nebylo nejlehčí. Pokud si rádi hrajete s tanky a máte rádi pořádné řežby, tak by nebyl problém takové hry sehnat, ale Sentinels do této skupiny určitě nepatří. Jsou totiž unikátem mezi tankovými bitvy.

Příběh vypráví o čtyřech říších. Ledové, pouštní, lesní a bahenní, v nichž se odehráli velké bitvy, které v současné době směla pokračují. Z těchto čtyř říší by tři měly lehnout popelem a pouze jedna zůstat. To už je na vás, jak si se hrou poradíte a koho budete zastupovat. Na výběr teda máte ze čtyř říší, které se liší pouze vzhledově, o vítězi rozhodnou jen schopnosti hráče.

Po tom co si vyberete říši, kterou budete zastupovat a navolíte, jestli budete hrát proti počítači nebo si k vám přisedne další hráč, se kterým se podělíte o klávesnici, se můžete směle pustit do bitvy. Ze začátku vás asi překvapí, že se tanky nemůžete pohybovat. Pohyb jde totiž pouze s kanónem, kterým budete realizovat vaše střelecké schopnosti. V tomto případě spíše taktické schopnosti a někdy to bude chtít i dost trpělivosti. Hra je totiž založena na klasickém tahovém principu, kdy musíte čekat na tahy vašich soupeř a podle nich se také zachovat. To z hry dělá neobyčejně taktickou záležitost, ale ubírán jí na akčnosti, kterou budou někteří z vás asi spíše očekávat. Místo zuřivých bojů totiž panuje klidná atmosféra s netrpělivým vyčkáváním na reakci druhých. Kanón ovládáte šipkami a pro přesné míření použijte Ctrl, který zpomalí pohyb kanónu, čímž docílíte přesného zamíření. Po něm však následuje těžší záležitost, kterou je síla střely. Tu musíte pochopitelně nastavit tak, aby dolítla na cíl. Takže po několika nepřesných střelách byste už mělo vědět, kolik síly to asi tak bude chtít a mohli následovat zásah. Tedy pokud již nebudete zničeni.

Hra je tedy občas o vyčkávání, na které si však rychle zvyknete. Vylepšit atmosféru se snaží komentář každé vaší střely, ale bohužel zůstane u té snahy. Spíše než vtipné, jsou komentáře dosti suché a nezáživné. Grafika je slušná stejně jako hratelnost, ve které nejsou žádné zásadní chyby. Když se u hry sejde vyšší počet hráčů, je možné, že se budete příjemně bavit. Škoda jen. Že je k dispozici pouze jedna zbraň. Mohl bych toho však vyjmenovat více, co mi na hře chybí, ale berme v potaz, že se jednalo o rychlosoutěž, pro kterou Sentinels sloužili a uspěli.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Chip | 27.05.04 v 20:09

Ať střílím co střílím nikdy nedostřelím (ani ostatní tanci) Sakra čím to je!?

Alf | 27.05.04 v 10:33

do uživatelsky určeného adresáře se nenačítají obrázky ani hlavní mapa.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce