recenze

Sektor XIV se odmlčel

Sektor XIV se odmlčel

Píše se rok 2350 a ČR má na planetě Mars už dávno zařízenou tajnou vývojovou laboratoř – Sektor XIV. Vy jako český voják mezigalaktické armády jste byl vyslán do této laboratoře. Váš úkol je jednoznačný – zjistit co se s ní stalo, protože – „Sektor XIV se odmlčel“.
Zdá se vám vstupní předmluva trochu bláznivá? V tom případě se vám nedivím. Příběh této hry neskutečný opravdu je. Ne v tom, že by nebylo možné létat na Mars a vytvářet si tam svoje laboratoře, (tento fakt se opravdu za několik desítek let ve skutečnost promění) ale v tom, že s naší českou ekonomickou situací si budeme někdy moci zřídit vlastní vývojové laboratoře na Marsu a spolupracovat s nimi. (Možná někdy v budoucnu ano, ale jen jako součást jiné bohaté velmoci…) Ale i když se příběh tohoto dílka asi nikdy nenaplní, proč bychom si na to nemohli alespoň hrát? Máte-li zájem si na tyto nemožné věci hrát – čtěte dál a stáhněte si tuto zajímavou českou hru!

Na první pohled je to jednoduchá česká arkáda s dobrou grafikou. Ale opak je pravdou! Česká arkáda to opravdu je, ale hraní této gamesy jednoduché není. Ptáte se proč? Odpověď je jednoduchá, protože se ve třech těžkých kolech této gamesky opravdu zapotíte. A to nejen tím, že se nebudete stačit bránit velkému létajícímu hmyzu, ale i tím, že si nebudete vědět rady s řešením jednotlivých problémů. Hra má tři levely – to už víte, ale každý level (i když to tak nevypadá) v sobě ukrývá jednu problematiku, kterou musíte vyřešit. Vaši výzbroj tvoří jen moderní lehký samopal, který ke všemu musíte každou chvíli nabíjet, takže sami vidíte, že tato hra není vůbec jednoduchá. V jednotlivých kolech se musíte prostřílet od místa svého přistání až do tajné české laboratoře – Sektoru XIV. Cestou na vás čeká spousta nástrah a pastí, které (jak už jsem se zmínil) musíte odhalit a vyřešit aby jste mohli pokračovat dál ve velmi nebezpečné cestě. V areálu laboratoře (na konci 3. levelu) na našeho vojáka číhá velmi zajímavý a neočekávaný závěr. A o jaké překvapení vlastně jde? To prozradit nemůžu, jen vám povím, že se máte opravdu na co těšit!

Na závěr chci jen říct, že grafika této hry je celkem vydařená až na pár malých chyb. Třeba různé animace mají občas červeně rudé pozadí a tvář českého vojáka nepřipomíná typického Čecha, ale divného Inda. Tato hra na mě působí velmi dobře, asi proto, že jde o hru od programátora - Tatko. (Tatko je známý svojí kvalitní grafikou.) Tuto hru bych mezi typické arkády určitě nezařadil, protože i když má jen tři části - je celkem těžká, zajímavá a plná neočekávaných nástrah. Proto vám velmi doporučuji si ji stáhnout, zahrát a čekat na další ještě lepší pokračování této hry...

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Ahmet | 16.01.06 v 21:21

First of all, the main character of this game is a shemale. The gameplay sucks. The opening sequence has a slow but overall okay music but suddenly our shemale comes into the scene with a horror music and shows his/her balls and me and my friends laugh our asses offff!!!!! Until we get into the gameplay. Then, we understand that the main character's head is smaller than his beret. Than, we learn that he/she is walking on mars in her/his tight underpants. I don't know where I downloaded this damned game but I curse the day I downloaded it because it showed me how low games can get and how amateur a programmer can be. The bee-like-thingys always strike you from the same angle from the same formation and the dinosaur-thingy is impossible to kill. For everyone who can read this message and understand it, if you download this god-forsaken piece of program, get ready for the lamest game experience of your life.

Ubaldo | 30.09.04 v 06:48

Hej lidi nasli jste to taky? Hned na zacatku teto hry - v intru je chybny údaj... Víte jaký? Je tam nápis "Sektor VIX se odmlčel" !!!! Vsimli jste si taky té chyby? Číslo 14 se římskými číslicemi napíše XIV, ale Tatko to má naopak, on tam má - VIX... Ale je divné, že úvodní logo této recenze (uvodni obrazek by mel pochazet ze hry..) má to číslo napsané dobře!!! Asi si toho redaktor taky všimnul a "opravil" Tatkovu chybu...

Irvín Kotrč | 23.09.04 v 00:49

Sem to zkoušel přeskočit a nešlo to. Ale už se to pokoušet znova hrát nebudu, je to děs.

Corgon | 20.09.04 v 15:30

Chlapi, vy jste ale trdla!!!!! Konec není to, že ho sežere masožravka!!!! Za masožravkou je ještě kus hry!!!! Ale překvapivý konec je zajímavá hláška, kterou neprozradím.... (Tu propast s masožravkou musíte přeskočit!!!!!!!!!!!!!!!!)

miras1 | 18.09.04 v 07:39

mas naprostou pravdu neda to kdyz ho sezere kytka no fuujjjjjjjjjjj traparna

Taky brak | 18.09.04 v 01:32

Tak to že ho na konci sežere ta kytka má bejt jako ten strhující a nečekanej konec? Tak tenhle brak nestál ani za tu dobu stahování.


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce