recenze

Scramble

Scramble

Zběsilé intergalaktické raketkoidní střílečky - dnes sice trapně živoří v koutě společnosti, bývaly ale na povrchu zemském doby, kdy se jim klaněl celý počítačový svět a 3D rozměr se na ně koukal s obdivem z kočárku. Především díky množství freewaru si na tu divokou dobu Commodorů, ZX Specter a Amig můžeme tu a tam zavzpomínat.
Ano, zase se jednou vrhnete do 2D vesmírných bojišť, tentokrát ještě stísněnějších a zrádnějších než minule. Jako klasická raketka prolétáváte obrazovkami a snažíte se zlikvidovat (a samozřejmě nebýt zlikvidován) co nejvíce potvůrek, z 90% nalepených na jednom z pater, které po vás zcela nevypočitatelně vyrážejí. To všechno je celkem ohrané, vcelku zábavné a hlavně proklatě těžké - nějakého chytráka totiž napadlo razantně zúžit váš manévrovací horizontální koridor života, ba co víc, ještě ho nechali odrzle klikatit, jak se mu zachce. Ale neříkávala vám kdysi maminka, že život je boj? :-)

Sramble je hra spáchaná v GameMakeru a vypadá kupodivu celkem solidně a stejně jako naprostá většina jeho bratránků, i ona dostala do vínku pouze základní scrollovací systém. Po zvukové stránce je naštěstí vše v pořádku.

Pokud se počítáte mezi milovníky tohoto žánru nebo vám prostě jen imponují hry, které se jen tak lehce "nenechají sežrat", berte, protože moc lepších her splňujících podobné podmínky tady nedostanete. A jako velmi dobrá alternativa se nabízí třeba Stargunner.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

cichlasoma | 05.08.06 v 11:31

Teda musim se sám trochu korigovat - vona ta nemožnost šikmýho letu je koneckonců zajímavý zpestření... :) A s tou obtížností to podle mě tak zlý neni - dá se to v pohodě prolítnout do 10 minut od spuštění. (Ale né že by pak člověk už nemoh letět znova...)

cichlasoma | 05.08.06 v 10:31

Ach jo - taková škoda, že neni to neni schopný zpracovat víc stisklejch směrovejch kláves najednou! kdyby to umělo lítat šikmo, strčí to u mě do kapsy komerční fláky tohodle žánru. Ale i tak - důstojná pocta starýmu scramblu, imho.


galerie

Scramble Scramble Scramble

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce