recenze

Schnapp das Frettchen

Schnapp das Frettchen

Další ze spousty klonů neustálého střílení alá Moorhuhn je opět tu. Má však spoustu odlišných vlastností, které ho ve vašem měřítku posunou buď nad nebo pod úroveň Moorhuhnu. Rozhodněte tedy, zda může konkurovat jiným hrám!
Úvod recenze naznačil, že by dnešní hra „mohla“ konkurovat jiným hrám tohoto typu a napadá mě opět Moorhuhn, o kterém jsem se již zmiňoval v některých z předchozích recenzí. Ten se však od dnešní hry opět liší a to hned v několika vlastnostech. V Moorhuhnu jsme mohli střílet takřka do všeho, i když nám to někdy i body obralo, ale nic to neměnilo na rozmanitosti celé hry. Schnapp das Frettchen nabízí o něco jiný zážitek a podle mě o mnohem horší. Je tedy už jasné, že dnes opět Moorhuhn nebude překonán. Dočkáme se toho vůbec někdy?

Hra má opět jediný úkol, a to trefit se do potvůrky, která se neustále pohybuje po obrazovce. Je jasné, že se pohybuje hlavně podle pohybu terčíku, který ovládáte myší. Tudíž pokud namíříte nahoru směrem, kde se pohybuje potvůrka, tak okamžitě změní směr a vybere si jiný prostor pro svůj pohyb. Pokud nebudete terčíkem pohybovat, potvůrka nezůstane na místě, ale bude se pohybovat na stále stejném místě, co nejdále od terčíku. Co se týče rychlosti, jste na tom o něco rychleji a není divu. Pokud by byly vaše rychlosti stejné, hra by byla mnohem obtížnější a byla by jen o neustálém vyčkávání na dobu, kdy potvůrka přeběhne přes váš terčík. Po zásahu se objevují různé nápisy jako „Boom“, „Au“ apod. Nic působivého, ale aspoň vidíte, kdy jste se trefili do černého. Nic víc bohužel hra nenabízí. Stále jen opakující se střílení do jednoho předmětu, který není ani nějak obtížné trefit.

Nedělejme ukvapené závěry. Hra je sice až příliš obyčejná a po chvíli hraní i děsně stereotypní a nudná, ale držme se faktu, že každá hra si zaslouží recenzi a nikdy se neví, komu i takováto hra padne do oka. Přiznám se, že o tom trochu pochybuji, ale možná se někdo takový najde. Na začátku jsem hru postavil do těžké pozice – do nástupce Moorhuhnu, což je velmi těžký úkol a je jasné, že dnes není možné tyto dvě hry srovnávat, ale věřme, že se jednou nějakého nástupce dočkáme. ;)

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 2 =


galerie

naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce