recenze

Sand Trap

Sand Trap

Duna (The Dune) je klasická předloha mnoha počítačových her. I dnešní Sand Trap tomuto údělu neunikla. Variace na dané téma v akční podobě je sice rychlé, graficky ucházející, leč těžké až frustrující. Pokud máte v sobě buňky masochisty, vítejte na palubě!
Akční hry viděné shora to mají u mne těžké. Ne, že bych jimi pohrdal, ale pohled na herní kolbiště z ptačí perspektivy mi nepřipadá zcela přirozený. A právě tento pohled je svébytnou součástí dnešního kousku s názvem Sand Trap, tedy v překladu „písečná past“.

Ovládáme zajímavou, leč těžko definovatelnou postavu, která má za úkol procházet písečné duny za účelem sběru adekvátních předmětů a rostlin. Na tom by nebylo nic zajímavého nebýt motivačního prvku ve formě velmi (slovy VELMI) pohyblivých červů, kteří se pachtí pískem za námi. Velkou nevýhodou střetu s nimi je ovšem okamžitá smrt, což při jejich zmiňované rychlosti je velmi frustrující zážitek. Zvláště pokud se s nimi setkáte tak 3x za 15 vteřin – prostě jakmile si je pustíme k tělu, nemáme šanci. A ta šance se navíc s každým dalším levelem snižuje a snižuje a snižuje.

Mnozí ambiciózní jedinci mezi vámi budou tuto hru pařit do zmrtvění jen proto, že si nepřipustí porážku uštědřenou červy. My ostatní se podíváme na průměrné hodnocení hry, jednou - dvakrát si ji zkusíme a pokud nás neuspokojí, přesuneme se o dům dále.

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =


galerie

Sand Trap Sand Trap Sand Trap Sand Trap Sand Trap