recenze

Saharan Outpost

Saharan Outpost

Dnes se opět trochu odreagujeme. Přinášíme vám totiž hru, která se nesnaží nikoho zaujmout bohatou náplní nebo dokonce skvělým příběhem. Vaším úkolem nebude skutečně nic jiného, než jen ubránit svoji základnu. Troufnete si tedy na tento úkol?
Krvelačnost některých agresorů nezná mezí. Není se proto čemu divit, že se tito jedinci snaží zabrat co možná největší území a je jim úplně jedno, kolik přitom padne obětí. Možná se divíte, proč to zde zmiňuji, ale svůj důvod to samozřejmě má. S něčím podobným se totiž můžete setkat i zde.

Věc se má tak, že se ocitáte v dávných dobách na půdě afrického kontinentu v jedné malé, dobře střežené pouštní základně. Kolem vás není nic, jen písečné duny. Relativní klid ovšem po chvilce začnou narušovat pouštní barbaři, kteří na vás budou pomalu, ale jistě útočit ze všech stran. Vy, jakožto obránce, jenž má v rukou rychlopalnou pušku a vedle sebe několik spojenců, jim v tom musíte samozřejmě zabránit. Tak asi těmito slovy bych ve stručnosti charakterizoval princip dnešní gamesky. Vše je koncipováno jako FPS, tedy celou hru vidíte zpoza vaší zbraně pohledem z vlastních očí. Herní objekty jsou ovšem průměrné a svými hranami rozhodně nikoho nepotěší. Narazit můžete i na několik rozličných skupin nepřátel. Některé potkáte na koni, jiní si to budou šinout pěkně po vlastních nohách. Důležité je každého z nich zasáhnout dříve, než to udělá on, a to buďto přímo vám nebo kterémukoliv jinému členu vašeho týmu. Za velkou nevýhodu považuji jejich maskování. Oblečení, které nosí, totiž splývá s okolím a někdy je opravdu těžké vaše oponenty lokalizovat.

Co se týče jejich AI, tak ta není v podstatě žádná. Nepřátelé si to směrují přímo k vám a stále přitom aplikují své vlastní návyky. Jejich chování lze tak po určité době předvídat. Pozor ovšem musíte dávat na stav vaší munice. K dispozici totiž budete mít pouhých 500 nábojů a jakmile vám dojdou, máte bohužel smůlu. Zbraň se rovněž může přehřívat. Stane-li se tak, pak ji bohužel jistou chvíli nebudete moci použít. V průběhu boje se lze údajně i doléčit. Přiznám se ale, že mně osobně se to bohužel nikdy nepodařilo. Hra končí po zabití hlavního bosse tím, že získáte medaili. Hodláte-li si ji přivlastnit, pak rozhodně stahujte!

stáhnout hru

diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


galerie

Saharan Outpost Saharan Outpost Saharan Outpost